Fortnite se întoarce pe iOS, fără acordul Apple

14.01.2022
Fortnite se întoarce pe iOS, fără acordul Apple

Epic Games și NVIDIA au anunțat oficial faptul că Fortnite se întoarce pe iOS și Android, chiar și fără acordul Apple și Google. În timp ce Epic Games este în proces cu Apple, contul său de dezvoltator rămâne suspendat, în timp ce Google a interzis Fortnite pe Play Store sa pentru implementarea de plăți în afara magazinului. Soluția epic este să apeleze la serviciul de streaming GeForce Now de la NVIDIA, care permite accesarea jocului direct din browser, fără să treacă prin magazinele de aplicații.

Epic a găsit o metodă prin care să ofere Fortnite pe iPhone

A trecut aproape un an și jumătate de cât Epic Games a luat decizia de a încălca regulamentele App Store și Google Play, lucru care a dus la interzicerea jocului pe platformele mobile și la mai multe procese în instanță. De atunci însă, Epic lucrează cu NVIDIA la o nouă versiune a jocului, care va fi lansată în curând în versiune beta. Aceasta este disponibilă exclusiv prin intermediu GeForce Now, și oferă control touch, la fel ca vechea variantă de mobil.

Având în vedere că Fortnite încă există pe Android dacă îl descarci separat, de pe magazinul Epic, această veste îi va bucura probabil doar pe cei care se jucau Fortnite înainte pe iOS. Vei putea juca Fortnite doar accesând GeForce Now din browser-ul Safari, cu toată funcționalitatea pe care o aștepți de la un joc de mobil, cu butoane virtuale pe ecran.

Desigur, fiind vorba despre un joc care rulează de fapt pe o mașină virtuală în cloud, calitatea graficii ar putea avea de suferit, întrucât ceea ce primești pe telefon este de fapt un stream video. De asemenea, latența ar ptuea fi semnificativ mai mare decât în cazul unui joc nativ, apăsările de butoane putând avea întârzieri mai mari.

Un avantaj al lui Fortnite față de alte jocuri de mobil este faptul că este un titlu multiplayer, tot timpul conectat la server, așa că o versiune nativă oricum nu ar fi funcționat fără internet. Consumul de date va fi însă semnificativ mai mare pentru varianta prin streaming, decât dacă jocul ar fi rulat nativ.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult