Gangstar sau GTA pe iPhone

23.07.2009
Gangstar sau GTA pe iPhone

Grand Theft Auto a câştigat atât de mulţi fani încât ar fi ilogic să nu creezi o versiune pentru telefoanele mobile. Cei de la Rockstar Games nu par să fie foarte interesaţi de idee, însă cei de la Gameloft au avut o altă perspectivă. Cum nu e o idee prea bună să foloseşt numele unei serii de jocuri pentru care nu ai drepturi, jocul nu se va numi GTA, ci Gangstar: West Coast Hustle. Deşi nu este prima clonă de GTA pentru iPhone, Gangstar este prima clonă 3D şi din capturile de ecran, arată foarte bine.

Gangstar, prima clonă 3D a lui GTA pe iPhone

Controlul personajului Pedro se face cu ajutorul unor zone de pe ecran. Nu suntem convinşi că ar fi foarte ergonomic acest mod, însă altul nu este disponibil. iPhone are doar un singur buton. Pentru condusul maşinilor, una din cele mai importante acţiuni din joc, este oferit un volan virtual şi două pedale pentru acceleraţie şi frână. Chiar şi staţiile radio, apreciate de mulţi fani GTA, vor fi disponibile în Gagstar, însă vor fi doar patru.

Acţiunea jocului se desfăşoară în Los Angeles, oraşul virtual fiind fiind o replică mai mică a celui real. Din Gangstar au fost eliminate traficul de droguri şi prostituţia, misiunile fiind bazate pe eliminarea altor personaje. Jocul va rula atât pe iPhone, cât şi pe generaţia a doua de iPod Touch. El va putea fi descărcat de pe App Store în august.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News