Google pregăteşte o consolă de jocuri, ceas inteligent şi alte bunătăţi cu Android

Google pregăteşte o consolă de jocuri, ceas inteligent şi alte bunătăţi cu Android

În curând, fanii jocurilor pe consolă ar putea avea la dispoziţie şi o opţiune purtând semnătura Google, sub forma unei console de jocuri bazată pe sistemul de operare Android. Amatorilor de gadgeturi cu stil li se pregăteşte un ceas inteligent, gândit drept companion pentru smartphone-ul Android din buzunar.

Google ar putea lansa o consolă de jocuri bazată pe sistemul Android

Din informaţiile dezvăluite de publicaţia Wall Street Journal mai aflăm şi despre o nouă versiune a dispozitivului pentru streaming media Nexus Q. Adăpostit într-o carcasă sferică şi livrat cu versiunea Android 4.0, gadgetul a fost criticat pentru pachetul redus de funcţii oferite şi preţul prea mare (299 dolari), motiv pentru care Google a decis să amâne şi în cele din urmă să abandoneze lansarea în luna octombrie 2012, oficialii companiei preferând în schimb să aducă sub lumina reflectoarelor doar telefonul Nexus 4 şi tableta Nexus 10.

Cât despre noua consolă pentru jocuri semnată de Google, aceasta pare să fie dezvoltată în anticiparea unui produs similar pe care Apple l-ar putea asocia televizorului Apple TV.

Ceasul inteligent de la Google (concept de design)

Aşteptată cu mult entuziasm de către fani, următoarea versiune Android promite să fie mult mai bine optimizată pentru dispozitive smartphone low-cost şi tablete ieftine adresate pieţelor emergente. Mai mult decât atât, Google ar putea pune în valoare aceste optimizări lansând propria linie smartphone low-cost, creată în răspuns faţă de competiţia prezentată de Mozilla cu sistemul Firefox OS. Pentru segmentul high-end, Google lucrează la o linie separată de telefoane next-gen, dezvoltate în paralel faţă de produsele cu Android pregătite de Motorola în cadrul unui proiect numit Google X.

Potrivit Wall Street Journal, Google colaborează cu HP pentru realizarea unui laptop pe care va rula versiunea Android 5.0, cu nume de cod Key Lime Pie. Noul laptop cu sistem Android ar urma să fie un competitor direct pentru gama de laptopuri cu Windows 8 promovate de Microsoft.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult