Meciurile de fotbal și baschet vor simula sunetele de tribune cu jocurile FIFA și NBA 2K

09.06.2020
Meciurile de fotbal și baschet vor simula sunetele de tribune cu jocurile FIFA și NBA 2K

Competițiile sportive încep ușor-ușor să își reia cursul firesc după pandemia de COVID-19. Din păcate atât pentru sportivi, dar și pentru spectatori, acestea vor avea loc pentru început fără public. Deja în Germania și în SUA anumite evenimente sportive au avut loc fără spectatori în tribune, iar experiența este diferită pentru toată lumea. Sportivilor le lipsește zgomotul din tribune, care de multe ori poate avea un efect benefic pentru confortul psihic. Spectatorilor de acasă, în special, le lipsește „atmosfera”. Astfel, meciurile din Premier League din Marea Britanie și din NBA în SUA ar putea folosi sunetele din jocuri video pentru transmisiile live. Jocurile alese pentru aceste transmisii vor fi FIFA și NBA 2K.

FIFA și NBA 2K vor furniza banca de sunete pentru transmisiile live

În săptămânile care urmează Premier League va transmite prin intermediul canalului Sky Sports meciuri de fotbal. Acesta vor folosi zgomotele de tribună simulate însă folosind jocul video FIFA 20, care are deja înregistrate sunetele. Practic, fiecare echipă va avea sunete ale susținătorilor săi, cu toate cântecele specifice galeriilor. Se pare însă că această tehnologie va permite și câteva opțiuni noi pentru cei de acasă.

Vei putea opta prin intermediul telecomenzii televizorului sau STB-ului să pornești sau să oprești sunetele din tribună. Astfel, cei care nu doresc sunete simulate, pot primi experiența „reală” de pe stadion, fără zgomot din tribună. Tot Sky va oferi posibilitatea de a vedea meciuri cu prieteni în „camere virtuale” private, prin intermediul site-ului și aplicației de mobil.

În SUA, există momentan doar discuții despre integrarea de sunete ale publicului folosind jocul NBA 2K. Jocurile sportive au devenit foarte realiste în ultimii câțiva ani, jucătorii, stadioanele și echipamentele fiind minuțios realizate în 3D. Sunetul are un impact foarte mare în cadrul experienței, iar studiourile de jocuri oferă o atenție sporită acestei componente. Astfel, experiența audio din joc nu este extrem de diferită de cea de pe o transmisie live de pe stadion.

Singurul dezavantaj major ar fi faptul că sunetul virtual din FIFA și NBA 2K pe o transmisie sportivă live nu reacționează în timp real la evenimentele reale.

(via The Verge, Engadget)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult