Radio pe internet

30.10.2007
Radio pe internet
Modele de radio

Zece mii de posturi si 90W

CDS 9000 WEB OVATION este modelul de top de la Grundig din gama sistemelor Hi-Fi de receptie a posturilor radio pe net. Cele 10.000 de statii presetate intra fie prin cablu LAN, fie wireless de la router-ul Wi-Fi prezent in casa ta.

Cand te plictisesti de radio si ai laptop/desktop-ul cu conectivitate WLAN in functiune, poti foarte bine sa asculti muzica din computer in boxele sistemului Ovation, cu puterea maxima de 90W. Evident, fara sa-i legi niciun fir si chiar daca PC-ul se afla la zece metri distanta.

  • Dimensiuni: 127x295x300 mm.
  • Pret: 600 euro; partenerii Grundig

Modele de radio cu receptie pe internet pentru…

  • …bucatarie: Sonoclock 890 WEB – Prinde 8.000 de statii radio online in mod similar celorlalte echipamente descrise, doar ca il pui in bucatarie. Gospodina, ce deseori adoarme in aceasta incapere vesnic aromata, se va trezi la sigur datorita facilitatii de ceas cu alarma prevazuta de Grundig la acest model. Disponibil de luna aceasta. 230 euro

  • …camera copilului: Internet Micro – Un microsistem HiFi Grundig, indeajuns de puternic pentru a face zarva in camera adolescentului. Vine cu 8.000 de posturi presetate; le receptioneaza de pe internet printr-un cablu LAN sau fara fir, prin Wi-Fi. Canta si MP3-urile din PC. Disponibil abia din martie 2008. 300 euro

  • …curte: Web Boy 60 – Iata si un receptor portabil care prinde chiar si din curte/gradina posturile de pe net prin Wi-Fi. 8.000 de statii presetate, display LCD, FM tuner optional. Daca ai laptopul sau desktop-ul in functiune, Web Boy 60 aude si melodiile din hard discul acestuia. Disponibil din aceasta luna. 250 euro
Radio pe Internet

Cam toata lumea a experimentat radioul receptionat pe computerul legat la internet. Noi va propunem altceva: radioreceptoare de ultima generatie, capabile sa se conecteze la internet wireless (fara fir) sau prin cablu de retea LAN. Independente, nu au nevoie de computer pentru a se produce, desi daca e cazul, nu refuza colaborarea cu acesta.

Arata foarte bine si tin minte fara probleme mii de posturi de radio. Care sunt avantajele?

Fata de cele doar cateva zeci de posturi pe care le prinzi cu un aparat de radio obisnuit, dintr-odata oferta sare la cateva mii de posturi din zeci de tari pe care le poti asculta gratuit. In plus, unele posturi transmit muzica la calitate audio de CD (192 kbps). Si… dezavantajele? Cade conexiunea, cade muzica!

Tipa de placere

O aplicatie pe care ti-o recomandam cu ochii inchisi: Screamer Radio. O instalezi in computer (ori pe stick de memorie, ca sa poti folosi Screamer Radio pe orice alt computer cu setarile personale) si descoperi o lista cu mii de programe online care poate fi actualizata printr-un clic.

Cele cateva sute ori mii de statii radio presetate sunt impartite dupa gen de muzica, limba (tara de origine), regiune (continent) si retele de posturi. Cea mai noua versiune, 0.3.9 Beta, una nefinala, are meniu si in romana. Plus: cand dai peste posturi ce transmit muzica faina, cap-coada fara reclame, nu mai sta pe ganduri: inregistreaza-le! Da, se poate!

 

Stiri pe ecran, boxe wireless si net-radio

Prinde cele 5.000 de posturi pe care le gasesti preprogramate pe internet, conectandu-se Wi-Fi la hotspot-uri ori router-ul wireless din casa ta. Nu-ti ajung cinci mii, adaugi si mai multe. In plus, Freecom MusicPal poate fi folosit pe post de boxe fara fir pentru auditia melodiilor MP3 si WAV de pe un laptop cu modul wireless.

Dimineata te trezeste la ora programata. Si, ca sa vezi unde a ajuns tehnica, pe display-ul lui MusicPal ti se afiseaza stirile RSS de pe site-urile preferate (bloguri, publicatii online etc.). Daca vrei, il conectezi printr-un cablu RCA la un sistem audio cu boxe puternice. Se alimenteaza de la priza printr-un adaptor de 5V si se leaga la internet inclusiv prin cablu LAN.

  • display: 128×64 pixeli / difuzor: 3W / conectivitati: WLAN (802.11 b/g), iesiri casti/sistem audio / dimensiuni: 265x115x80 mm (600 g)
  • Pret: 130 euro (inclusiv TVA) – informativ;
  • www.scop.ro
Urmărește Go4IT.ro pe Google News