Rage – un shooter cu maşini de la id Software

17.08.2009
Rage – un shooter cu maşini de la id Software

Când spui id Software îţi scoţi pălăria şi te gândeşti cu reverenţă la Doom, Quake şi Wolfenstein. Iar când texanii de la id îţi prezintă Rage şi îţi spun să uiţi de shooter-e aşa cum le ştiai până acum, înţelegi că e treabă serioasă şi trebuie să ciuleşti urechile. Jocul îşi plasează acţiunea într-un viitor nu foarte îndepărtat, pe o planetă Pământ care se reface după impactul cu asteroidul Apophis. El este o bucată de piatră cât se poate de reală şi care este urmărită la ora actuală de NASA datorită orbitei care ar putea să se intersecteze cu cea a planetei noastre. Guvernul a pus la punct un program pentru salvarea unei părţi din populaţie prin îngroparea unor arce în care încăpeau 12-16 persoane în stare criostază.

Rage – un shooter cu maşini de la id Software Rage – un shooter cu maşini de la id Software Rage – un shooter cu maşini de la id Software

Cei care au rămas la suprafaţă nu ar fi trebuit să supravieţuiască, dar lucrurile au stat altfel. O parte au devenit mutanţi, iar lumea întreagă s-a schimbat. Jucătorul va lua rolul unei persoane care a rămas singurul supravieţuitor dintr-o arcă şi care este nevoit să se înfrunte cu un peisaj dezolant şi cu o lume similară cu cea din Fallout 3. Diferenţa este dată de cursele cu maşini. Pentru cei care doresc să-şi facă o idee în legătură cu ce ne va oferi id Software în Rage, trailer-ul de mai jos este foarte relevant. Data de lansare nu a fost încă anunţată, dar se ştie că noul titlu va folosi ultimul motor grafic al producătorului, numit id Tech 5.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News