Sony oferă prima demonstraţie de gameplay cu PlayStation 4

22.02.2013
Sony oferă prima demonstraţie de gameplay cu PlayStation 4

Chiar dacă încă este ţinută departe de ochii fanilor curioşi să vadă cum arată noua consolă Sony, PlayStation 4 ne-a oferit totuşi o demonstraţie de forţă rulând unul din primele jocuri create pentru această platformă.

Ajutată de un GPU din seria AMD Radeon, cu performanţe net superioare celui de care dispune vechea consolă PS3, reprezentanta celei de-a patra generaţii a consolei Sony PlayStation demonstrează că poate rula jocuri cu un nivel al detaliilor extrem de ridicat, întâlnit până acum doar la câteva titluri destinate platformei PC.

Echipată cu o versiune demo a jocului Killzone: Shadow Fall, consola PS4 demonstrează abilităţi excelente pentru redarea efectelor speciale, cum ar fi explozii şi diverse lichide, accelerate prin funcţiile de procesare GPGPU suportate de nucleul AMD Radeon. Procesorul octo-core, despre care se presupune că funcţionează la o frecvenţă nu mai mare de 2 GHz, nu pare să fie pus în dificultate de numărul ridicat de obiecte redate în lumea de joc, având drept ajutor nu mai puţin de 8 GB memorie GDDR5 cu lăţime de bandă ce atinge 176 GB/s.

Chiar dacă designul exterior al consolei PS4 rămâne încă un mister, gamepad-ul DualShock 4 a fost lăsat la vedere. Acesta se deosebeşte de modelul anterior prin prezenţa unui touchpad spaţios cu suport pentru comenzi multitouch, includerea unui buton share şi un LED Light Bar ce poate lua roluri multiple în funcţie de acţiunea din jocul rulat.

Potrivit Sony, consola PlayStation 4 va putea fi găsită în magazine în preajma sărbătorilor de iarnă, la un preţ rămas deocamdată neprecizat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult