Un adolescent a suferit un accident vascular cerebral după ce s-a jucat non-stop timp de o lună

Autor: Adrian Popa 15.07.2020
Un adolescent a suferit un accident vascular cerebral după ce s-a jucat non-stop timp de o lună
Foto: Pixabay

Un adolescent în vârstă de 15 ani din orașul Nannning, China, a suferit un accident vascular cerebral după ce s-a jucat aproape non-stop timp de lună.

În urma incidentului, brațul stâng al băiatului a rămas paralizat, transmite Asia One.

Elevul, numit doar „Xiaobin”, a stat acasă cu familia în timpul pandemiei COVID-19, începând cu luna februarie. Adolescentul și-a petrecut mare parte din timp în camera lui, sub pretext că are cursuri online și că învață. De fapt, Xiaobin s-a jucat pe computer aproape non-stop, timp de o lună.

Potrivit medicilor de la Spitalul Jiangbin, acest stil de viață a dus la un accident vascular cerebral. „A închis ferestrele și a încuiat ușa. Nu știam ce face acolo”, a declarat mama adolescentului. Ulterior, femeia a văzut conversațiile pe care fiul ei le-a avut online cu prietenii. Xiaobin se plângea că este foarte obosit deoarece a dormit doar două ore pe zi.

Dependența de jocuri video, o problemă în multe țări

După ce s-a prăbușit în casă, adolescentul a fost dus de urgență la spital. Medicul care l-a tratat pe pacient a declarat că un atac vascular cerebral este neobișnuit la vârsta respectivă.

Dependența de jocuri video reprezintă o mare problemă în China. În statul asiatic există chiar și centre în care cei care suferă de această afecțiune sunt tratați.

Problema există și în alte țări. Un adolescent din India a cheltuit economiile familiei, echivalentul a peste 21.000 de dolari, în jocul video PUBG.

Mai mult, o femeie în vârstă de 22 de ani din Malaezia, mamă a unui copil mic, a plecat de acasă cu un bărbat pe care l-a cunoscut într-un joc video popular.