Windows 11 a primit un nou update care rezolvă problemele de performanță în jocuri video

02.12.2022
Windows 11 a primit un nou update care rezolvă problemele de performanță în jocuri video

Lansarea update-ului major 22H2 pentru Windows 11 nu a fost lipsită de probleme. Gamerii au avut cel mai mult de suferit de pe urma acestei actualizări, întrucât performanța în anumite jocuri video a fost semnificativ afectată. Acum, la aproape două luni, Microsoft începe testarea în versiune beta a unui nou update, care ar trebui să rezolve problema jocurilor video.

Windows 11 22H2 scădea performanța în anumite jocuri video

Microsoft a rezolvat la momentul respectiv problema cu acest update prin blocarea anumitor sisteme, care ar fi afectate de aceste probleme, de la acest pachet de actualizări. Astfel, gamerii care folosesc Windows 11, sunt probabil în continuare pe versiunea mai veche a sistemului de opeare.

Se pare că acest update afectează anumite jocuri video care folosesc anunmite funcții de accesare a cipului grafic, care nu sunt realizate pentru a fi folosite în jocuri finalizate, ci doar pentru testare. Totuși, întrucât dezvoltatorii acestor jocuri nu folosesc corect funcțiile din DirectX, Microsoft a găsit o soluție pentru a permite aceste funcții fără a afecta performanța.

Update-ul care rezolvă problema nu este încă în stadiu final, fiind marcat drept KB2020044 „preview”, însă nu trebuie să faci parte din programul Insiders pentru a îl accesa. Trebuie doar să verifici manual actualizările prin Windows Update și să îl alegi pentru instalare din lista de actualizări disponibile.

Așa cum ne-am obișnuit însă, Microsoft nu pare să testeze riguros aceste actualizări majore, unele dintre ele afectând în moduri neașteptate PC-urile pe care sunt instalate. Mai multe situații similare am întâlnit și în cazul Windows 10, iar Windows 11, la lansare, avea probleme grave de performanță pe toate sistemele cu procesoare AMD. Cel mai indicat este ca atunci când Microsoft lansează un nou sistem de operare sau o nouă versiune majoră, să așteptați puțin înainte de a instala.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult