World of Warcraft revine: The Burning Crusade

13.11.2006
World of Warcraft revine: The Burning Crusade

World of Warcraft… O serie de trei cuvinte care stârneşte isterie printre milioane de oameni. Mai precis peste 5 milioane, pentru că atât numără în prezent comunitatea de jucători care se întâlnesc în lumea virtuală a celui mai celebru joc online creat vreodată. Şi aceştia sunt doar pe serverele originale Blizzard, numărul real al celor care gustă din WOW neputând fi aflat cu exactitate.

Dark Portal

Dar ce atrage atât de mult la acest joc? Aş putea zice universul fascinant, de poveste, care trezeşte în fiecare copilul din sine, acţiunea frenetică şi palpitantă, care te ţine lipit de monitor, uitând de lumea exterioară, sau poate senzaţia pe care ţi-o dă o comunitate online foarte foarte mare. Dar până la urmă sunt doar vorbe, pentru că este greu să înţelegi ce este cu adevărat World of Warcraft până când nu îl explorezi cu propria mânuţă.

O cărare liniştită

La mai bine de doi ani de la lansarea WOW, Blizzard se pregăteşte de un Expansion Pack de mari dimensiuni, ce va purta numele de The Burning Crusade. Ce aduce acesta nou? Ei bine, nu foarte multe elemente, însă îndeajuns pentru a spori farmecul jocului şi a prelungi perioada petrecută de gameri în universul său. Povestea se reia la câţiva ani după ce popoarele Hoardei şi Alianţei au învins Burning Legion-ul în bătălia de la Muntele Hyjal (jucătorii de Warcraft 3 cunosc cu siguranţă despre ce e vorba). După o perioadă de refacere, eroii celor două facţiuni hotărăsc că a venit timpul să exploreze teritoriile necunoscute din spatele temutului Dark Portal. Şi de aici începe totul, pentru că în necunoscut se ascund noi aventuri şi noi pericole, pe care jucătorii de WOW le vor descoperi pe parcursul quest-urilor.

Gata de acţiune

Pe scurt, The Burning Crusade oferă următoarele noutăţi: • un nou continent, Outland, la care se ajunge prin intermediul Dark Portal-ului şi care se alătură celor două deja existente; • două rase cu caracteristici noi: Blood Elves la Hoardă şi Draenei la Alianţă • creşterea nivelului maxim la care poate ajunge un personaj de la 60 la 70 • o nouă profesie: Jewelcrafting, precum şi reţete noi pentru profesiile deja existente • echilibrarea claselor: prin intermediul noilor rase introduse acum vom putea alege un paladin din rândul Hoardei sau un shaman din rândul Alianţei, lucru imposibil până acum • îmbunătăţirea sistemului de acumulare de Onoare (Honor) şi introducerea mod-ului Arena, ambele afectând luptele PvP (Player vs Player) • noi monştri, instanţe şi dungeon-uri distribuiţi pe toată suprafaţa hărţii • mounts (un fel de cai, unităţi care duc în spate eroii, asigurându-le o deplasare mult mai rapidă) zburători în Outland pentru deplasarea mai rapidă • introducerea obiectelor socket-ate, în care se pot introduce diverse bijuterii pentru a le îmbunătăţi caracteristicile • sute de obiecte şi quest-uri noi

Împreună suntem puternici

Cu siguranţă toate acestea v-au stârnit curiozitatea, chiar dacă nu sunteţi un jucător înrăit al genului. Şi pentru a vă putea juca nu va fi nevoie decât de achiziţionarea pachetului Expansion Pack în momentul în care el va fi lansat. Desigur Blizzard va oferi si versiuni cu jocul original şi Burning Crusade, pentru cei care abia acum descoperă universul World of Warcraft. Care va fi preţul încă nu ştim, însă nu va fi unul foarte piperat, dat fiind că pentru a juca va trebui să achitaţi şi taxa lunară pentru accesul pe server.

Din păcate momentan există un mic impediment care stă în calea jucătorilor: veţi mai avea puţin de aşteptat, pentru că lansarea oficială a WOW: Burning Crusades a fost anunţată de Blizzard abia pentru data de 16 ianuarie 2007.

Momentan pe serverele originale există o versiune Beta, însă ea nu este accesibilă publicului larg, doar un număr redus de jucători din întreaga lume, în special cei experimentaţi, fiind selectaţi de americani pentru a se bucura de privilegiul de a juca înaintea lansării, în încercarea de a elimina cât mai mutle din bug-urile ce pot apărea, pentru a fi siguri că versiunea finală va fi pe cât se poate lipsită de probleme.

Aşadar, nu ne rămâne decât să aşteptăm…

Urmărește Go4IT.ro pe Google News