Acer a lansat noile laptop-uri Aspire V15, E şi ES Series

28.05.2015
Acer a lansat noile laptop-uri Aspire V15, E şi ES Series

Acer a anunţat împrospătarea seriilor sale de laptop-uri Aspire V 15 şi Aspire E Series, alături de o nouă gamă de computere portabile: ES Series. Acestea sunt adresate celor care consumă divertisment digital, de la jocuri video, până la conţinut multimedia precum filme, seriale şi muzică. Nu în ultimul rând, compania taiwaneză pune accent pe productivitate, integrând tastaturi şi trackpad-uri mai confortabile şi display-uri care reduc stresul asupra ochilor.

Acer Aspire V 15

Acer Aspire V 15 este gama superioară de computere portabile ale companiei, care oferă cea mai bună performanţă dintre toate. Acesta este realizat din materiale de calitate superioară. În construcţia capacului acestui model a fost folosită o nouă tehnologie de nano-imprimare proprietară, care conferă plasticului o textură plăcută atingerii, iar tastatura retroiluminată este poziţionată pe o suprafaţă de aluminiu.

În interiorul laptopului se găsesc procesoare Intel Core din generaţia a cincea, alături de un GPU GeForce 940M de la NVIDIA. Vor exista versiuni cu până la 16 GB memorie RAM şi 2 TB spaţiu de stocare pe HDD, sau 1 TB pe SSHD (solid State Hybrid Drive). Acer Aspire V 15 include difuzoare cu certificare Dolby Digital Plus şi o unitate optică DVD-RW.

Acer Aspire E 14

Laptop-urile din gama Acer Aspire E vizează utilizatori care doresc să îşi personalizeze experienţa de utilizare. Acestea sunt disponibile în mai multe culori şi în mai multe mărimi. Există laptop-uri E Series cu display de 14, 15,6 şi 17,3”, în mai multe configuraţii. În funcţie de preţ, pot fi incluse procesoare Intel Core, Pentium sau Celeron, cu posibilitate de configurare cu cipuri grafice NVIDIA GeForce 940M sau AMD Radeon R8 şi R6, maxim 16 GB memorie RAM şi stocare de 2 TB sau 1 TB pe HDD sau SSHD.

E Series integrează şi tehnologia MU-MIMO de la Qualcomm pentru conexiuni wireless, asigurând viteze ridicate. Laptop-urile sunt compatibile cu standardul 802.11ac şi dispun de port-uri ethernet gigabit. Sistemul audio proprietar TrueHarmony promite frecvenţe joase de calitate, graţie unui hardware de calitate, alăturat unei soluţii software realizată special pentru acesta.

Atât Aspire V 15, cât şi seria Aspire E integrează o nouă tastatură cu o cursă a tastelor mai lungă. Butoanele dispun de o adâncitură de 0,3 mm pentru confort sporit, iar butonul de pornire este acum integrat în tastatură. De asemenea, noul Precision Touchpad dispune de gesturi multitouch precum pinch-to-zoom, swipe şi scroll, folosind două degete.

Acer Aspire ES

În cele din urmă, seria Aspire ES se adresează celor care doresc laptop-uri pentru birou, fără prea multe pretenţii. Mărimea display-ului variază între 11,6 şi 17,3”, iar acestea pot fi configurate cu procesoare Intel Pentium şi Celeron. Nu există opţiunea de a adăuga un GPU dedicat, iar configurarea ajunge la maximum 8 GB memorie RAM şi 1 TB spaţiu de stocare pe HDD. Unitatea DVD-RW este standard pe toată gama ES.

Toate laptop-urile noi de la Acer folosesc tehnologia BluelightShield, care reduce stresul asupra ochilor utilizatorilor. Astfel, software-ul dedicat acestor funcţii dispune de patru moduri de operare: Low Reduction, care reduce lumina albastră cu 18%, Mid Reduction, care reduce lumina albastră cu 36%, High Reduction, care oferă cu 54% mai puţin albastru şi Long Hour Mode, care se adresează celor care petrec foarte mult timp în faţa monitorului.

Noile laptop-uri Acer sunt deja disponibile în magazinele din România. Acer Aspire V 15 porneşte de la un preţ de 3699 lei, Aspire E are un preţ de intrare de 1499 lei, iar cel mai ieftin model Aspire ES costă doar 1099 lei. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult