Acer anunță Edge Swift, cel mai ușor laptop cu ecran OLED de 16″

09.10.2022
Acer anunță Edge Swift, cel mai ușor laptop cu ecran OLED de 16

Acer Swift a fost întotdeauna o serie de computere ultra portabile concentrată pe reducerea dimensiunilor și greutății, însă noul model Swift Edge ar putea fi cel mai interesant model al său de până acum. Nu numai că acesta este un laptop echipat cu procesoare Ryzen 6000 PRO pentru zona de productivitate, însă este echipat și cu un ecran OLED 4K de 16”. Pe lângă toate acestea, Acer Swift Edge este și unul dintre cele mai ușoare laptop-uri din piață, cu greutate de numai 1,17kg.

Acer Edge Swift este un laptop cu ecran mare pentru mediul business

Este clar că acest model este dedicat zonei de business, întrucât nu prea vedem laptop-uri din zona „consumer” echipate cu Microsoft Pluton, un procesor de securitate care asigură stocarea în siguranță ale datelor biometrice ale utilizatorilor. Aceste capabilități sunt folosite în general în mediul corporate. La fel și procesoarele Ryzen 6000 PRO, cu funcții dedicate pentru zona de afaceri. Cei care nu au nevoie de aceste avantaje, pot să aleagă o configurație cu Ryzen 6000 „standard”.

Ecranul OLED de 16” promite luminozitate de 500 nits, ceea ce este normal pentru un ecran OLED, iar afișarea întregului spațiu de culoare DCI-P3 (100%) sugerează că ecranul este destul de bun și pentru a fi folosit în mediul creativ. Nu este clar însă dacă acesta vine deja calibrat, sau dacă va fi necesară o calibrare manuală din partea utilizatorului.

acer swift edge back

Fiind un computer de business, port-urile sunt foarte importante, iar Acer Swift Edge vine la acest capitol cu un HDMI 2.1, două port-uri USB Type-C USB 3.2 Gen 2, care permit și încărcare rapidă, cât și două port-uri USB Type-A. Există și un jack de căști, pentru cei care au nevoie de unul. Pare să lipsească un slot pentru carduri SD sau microSD, dar nu lipsesc tehnologii wireless precum Bluetooth 5.2 și Wi-Fi 6E.

Prețul lui Acer Swift Edge pornește de la 1.500 de euro și va fi disponibil în magazine înainte de sfârșitul lunii octombrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult