Acer Aspire 7: un laptop performant ascuns într-o carcasă discretă [REVIEW]

19.06.2017
Acer Aspire 7: un laptop performant ascuns într-o carcasă discretă [REVIEW]
Construcţie, design, ergonomie şi specificaţii tehnice

Seria de laptop-uri Aspire de la Acer este foarte versatilă, acest brand fiind prezent pe modele entry-level pentru cei care au nevoie de un computer pentru browsing şi consum multimedia, cât şi pe modele avansate, dedicate gamerilor şi profesioniştilor. Aspire 7, modelul pe care l-am testat săptămânile trecute, cade undeva la mijloc, fiind destul de puternic pentru a putea fi folosit într-un mediu creativ cu uşurinţă, însă în ciuda faptului că este capabil să ruleze jocuri video în parametri decenţi, compania taiwaneză nu încearcă să îl vândă către gameri. Avantajul este însă că Aspire 7 este un laptop de gaming entry-level foarte bun, care va intra în oferta magazinelor la un preţ mai mic faţă de modelele realizate special „pentru gaming”.

Construcţie, design şi ergonomie

Faptul că Acer Aspire 7 nu este vândut ca un laptop de gaming îl ascunde într-un fel în oferta magazinelor, designul său fiind foarte „obişnuit”. Avem de a face cu un laptop construit pe o bază din plastic, care însă beneficiază de elemente metalice fix acolo unde sunt importante. Capacul display-ului şi suprafaţa din jurul tastaturii sunt realizate din aluminiu de culoare neagră, foarte plăcut atingerii. Acestea oferă şi rezistenţă în plus în utilizare şi conferă un aspect elegant. Designul este completat de marginea şlefuită care reflectă lumina, care este însă un punct negativ în utilizare. În cazul sesiunilor mai lungi de scris, în special pe un birou mai ridicat, aceasă margine poate să deranjeze utilizatorul în jurul încheieturilor.

Tastatura este una standard pentru laptop-urile Acer, similară cu cea am întâlnit în trecut pe modelele V5 şi VX15, beneficiind de taste bine spaţiate, un numpad complet, iluminare de culoare albă şi o cursă nu foarte lungă a butoanelor. Desigur, butoanele nu vor fi pe gustul tuturor, însă Acer pare să ofere o tastatură care să pice undeva la mijloc, pe care să o poată folosi oricine într-un mod cât mai confortabil. Trackpad-ul este şi el de dimensiuni obişnuite, fără butoane fizice, întreaga sa suprafaţă putând fi apăsată mecanic. În colţul din stânga sus a acestuia a fost implementat un senzor de amprentă capacitiv, compatibil cu funcţionalitatea Hello din Windows 10.

Plasticul din jurul display-ului şi cel al capacului de jos nu este cel mai calitativ de pe piaţă, însă este unul dintre compromisurile pe care Acer le face pe seria de laptop-uri Aspire pentru a ţine preţul la un nivel mai scăzut. Cei interesaţi de upgrade-uri se vor bucura să afle că spre diferenţă de alte modele din această gamă, care necesită dezasamblarea completă a tastaturii pentru a avea acces la componentele interne, Aspire 7 beneficiază de două capace care pot fi acesate de pe partea din spate.

Unul găzduieşte memoria RAM, care beneficiază de două slot-uri (modelul testat beneficiază de un stick de 8 GB şi unul de 16 GB), în timp ce cel de-al doilea oferă acces la hard disk. SSD-ul pe format M.2 nu poate fi accesat decât dacă laptop-ul este complet dezasamblat, însă vine deja cu un SSD de 512 GB, deci este foarte posibil ca mulţi dintre cei interesaţi de acest model să nu aibă nevoie de mai mult. Alternativ, un SSD pe SATA poate fi pus în locul hard disk-ului.

La o privire în ansamblu, Acer Aspire 7 pare să fie laptop-ul perfect pentru cei care au nevoie de un computer pentru lucru (cu putere de procesare mare), cât şi pentru gamerii care vor să poată afişa laptop-ul în public fără să atragă atenţia prea mult cu LED-uri colorate sau design agresiv. Carcasa neară cu inserţii argintii ar trebui să fie pe placul unui număr cât mai mare dintre utilizatori.

Specificaţii tehnice

 • Nume: Acer Aspire 7 (A715-71G-79D2)
 • Ecran: 15.6”, IPS, Full HD, anti-glare
 • CPU: Intel Core i7-7700HQ (4-core, 2.80-3.80 GHz, 6MB cache)
 • GPU: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti, 4 GB GDDR5
 • RAM: 24 GB (1 x 8GB, 1 x 16 GB) – DDR4
 • SSD: Micron 512 GB NVMe M.2
 • HDD: Seagate 1TB HDD @ 5400rpm
 • Sunet: stereo
 • Conectivitate: LAN 10/100/1000 Mbps, Wi-Fi 802.11ac (2×2), Bluetooth 4.0, 1x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x USB 3.1 Type-C, HDMI, card reader, 3.5 mm jack (combo)
 • Alte dotări: tastatura cu iluminare (alb)
 • Acumulator:  4 celule
 • Greutate: 2,35 kg
 • Sistem de operare: Windows 10 Home (64 bit)

Galerie foto

 

Părţi pozitive

Design elegant
Performanţă ridicată
Display anti-glare
Sistem de răcire silenţios

Părţi negative

Marginile pot fi deranjante în sesiuni de utilizare prelungită
Prea puţine port-uri USB 3
Nu are Thunderbolt 3

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult