Acer lansează două laptop-uri echipate cu noile procesoare Intel Core Ultra

29.12.2023
Acer lansează două laptop-uri echipate cu noile procesoare Intel Core Ultra

Acer se pregătește să lanseze două laptopuri inovatoare: Acer Swift Go 14 și Predator Triton Neo 16, ambele echipate cu noile procesoare Intel Core Ultra (Meteor Lake). Conform producătorului, cele două dispozitiv sunt destinate productivității și gaming-ului.

Acer Swift Go 14 va fi disponibil în America de Nord începând cu ianuarie 2024 la un preț de 799,99 de dolari, fiind orientat mai multe spre productivitate și office. Cu un design elegant și performanță îmbunătățită, Swift Go 14 va fi oferit în cinci configurații diferite, începând cu modelul de bază, care include 8GB de memorie și 512GB de stocare SSD, echipat cu un procesor Core Ultra 5 125H.

Acer Swift Go 14 se remarcă prin grafică, oferind rezoluții de la 1920×1200 până la 2.880×1.800, cu variante premium ce includ ecrane OLED, cu o rată de reîmprospătare de 90Hz. Conform Acer, acestea sunt optimizate pentru conținut cinematic și reducerea oboselii. De asemenea, laptopul include o cameră web de 1440p, care va oferi o calitate de 1080p cu funcții digitale de zoom.

Inteligența artificială (AI) este integrată prin tehnologia Purified Voice 2.0 pentru filtrarea zgomotului în apelurile video, efectele Windows Studio și Windows Copilot, conform Acer.

Ce oferă laptop-ul de gaming Predator Triton Neo 16

Pe de altă parte, Predator Triton Neo 16 (PTN16-51), programat pentru lansare în martie 2024 la prețuri începând de la 1.499 de dolari, este orientat mai mult spre performanță decât spre durata de viață a bateriei. Echipat cu procesoare Core-H pentru gaming și plăci video Nvidia GeForce RTX 4070, laptop-ul pune accentul pe sistemul de răcire, inclusiv prin utilizarea unui produs metalic lichid și a tehnologiei AeroBlade de a 5-a generație. Astfel, o veste bună pentru gamerii ce se ingrijorează de supra-încălzire.

Predator Triton Neo 16 iese în evidență și prin sistemul PredatorSense pentru controlul modurilor de operare, vitezei ventilatorului și monitorizării performanței dispozitivului. De asemenea, dispozitivul vine și cu o tastatură RGB personalizabilă și suport pentru Nvidia Optimus, noua unealtă care echilibrează performanța grafică cu durata de viață a bateriei.

Ecranul de 16 inci al Triton Neo 16 oferă o rezoluție de până la 3.2K cu o rată de reîmprospătare de 165Hz. Display-ul include și caracteristica „Calman Verified” pentru acuratețea culorilor și o diversitate de culori.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult