Apple a anunțat un nou eveniment de prezentare în octombrie. Ce produse se pregătește să lanseze

13.10.2021
Apple a anunțat un nou eveniment de prezentare în octombrie. Ce produse se pregătește să lanseze

Așa cum era de așteptat, Apple a mai anunțat un eveniment de prezentare pentru 2021. După evenimentul dedicat iMac și iPad Pro în primăvară, cel dedicat sistemelor de operare din vară și recentului eveniment pentru lansarea iPhone 13 și iPad Mini din toamnă, compania mai are de lansat câteva produse noi. Noul eveniment se numește „Unleashed” și este, cel mai probabil, dedicat noilor modele de laptop-uri MacBook Pro, care vor folosi noi procesoare proprietare Apple.

Apple a stabilit data pentru acest eveniment pe 18 octombrie, adică săptămâna viitoare. Evenimentul este organizat într-o zi de luni (ciudat, având în vedere că de obicei alegea zilele de marți), iar ora la care acesta va fi transmis online este, la fel ca întotdeauna, ora 20:00 a României.

Seria MacBook Pro ar putea primi un mult așteptat upgrade

Evenimentul de lansare Unleashed este așteptat să aducă două noi modele de MacBook Pro, unul de 14”, care să înlocuiască modelul actual de 13” echipat cu patru port-uri Thunderbolt și procesoare Intel. Cel de-al doilea ar fi un nou model de 16” care vine să înlocuiască singura generație de MacBook de 16”, lansată în 2019. Ambele modele sunt așteptate cu chipset-ul Apple Silicon M1X, echipat cu procesor cu 10 nuclee (8 performante și 2 eficiente), alături de procesoare grafice cu 16, respectiv 32 de nuclee. Modelul de laptop mai mic va beneficia de mai puțină putere de procesare grafică, în această situație.

Pe lângă îmbunătățirile de performanță și trecerea la procesoare ARM, noile laptop-uri sunt așteptate cu ecrane mini-LED, cât și cu un design îmbunătățit. Vorbim, desigur, despre integrarea mai multor port-uri de conectivitate, precum HDMI, cititor de card SD și întoarcerea încărcării prin MagSafe. Toate aceste îmbunătățiri au fost zvonite în ultimele luni din diverse surse de încredere.

La acest eveniment, Apple ar putea lansa și alte produse

Totuși, sunt așteptate și alte produse. Zvonurile afirmă că o versiune „Pro” a lui Mac Mini, tot cu procesor M1X ar putea fi lansată la acest eveniment, alături de cea de-a treia generație de căști true wireless AirPods. Nu în ultimul rând, Apple va anunța cu siguranță data de lansare pentru sistemul de operare macOS Monterey dedicat computerelor Mac, atât cu Intel, cât și cu Apple Silicon.

Dacă tradițiile Apple vor fi respectate, sistemul de operare ar putea fi lansat la doar câteva zile distanță, probabil joi, 21 octombrie, în timp ce noile produse ar putea intra la pre-comandă vineri, 22 octombrie, cu livrări care ar putea începe cu o săptămână mai târziu, pe 29 octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult