Apple ar putea introduce mod Boost pe portabilele Macbook, oferind performanţe crescute în detrimentul zgomotului

14.01.2020
Apple ar putea introduce mod Boost pe portabilele Macbook, oferind performanţe crescute în detrimentul zgomotului

Denumit Pro Mode, noua funcţie va putea fi bifată atunci când urmează să foloseşti aplicaţii mari consumatoare de resurse, precum cele de editare video, asigurând că obţii cele mai bune performanţe cu putinţă sacrificând o parte din silenţiozitatea echipamentului.

Inclus de mult timp pe laptopuri de gaming, modul Boost pare că va ajunge şi pe portabilele Apple, funcţionalitatea apărând deja în măruntaiele ultimei versiuni Mac OS beta (Catalina 10.15.3).

Potrivit descrierii oficiale, cu Pro Mode activat „Aplicaţiile pot rula mai repede, dar durata bateriei poate scădea şi zgomotul ventilatorului poate creşte”. Alte informaţii arată că activarea acestei funcţii pune ventilatoarele într-un regim de turaţie superior pentru îmbunătăţirea capabilităţilor de răcire. Însă modificările făcute sunt doar temporare, laptopul revenind a doua zi la parametrii de funcţionare obişnuiţi, cu nivel de zgomot redus şi folosire eficientă a bateriei.

Noul MacBook Pro de 16” are deja un sistem de răcire semnificativ mai bun decât modelele precedente, aspect pe care funcţia Pro Mode ar putea să-l pună şi mai bine în valoare, ajutând utilizatorii care folosesc aplicaţii solicitante. Este de aşteptat ca Apple să implementeze această funcţionalitate şi pe generaţiile MacBook Pro viitoare, însă nu sunt prea mari speranţe pentru portabilele deja lansate, multe dintre acestea fiind prevăzute cu un sisteme de răcire restrictive care nu permit forţarea suplimentară a ventilatoarelor, dincolo de capabilităţile prevăzute din fabrică.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult