Apple cheamă în service anumite modele MacBook Pro care prezintă „risc de incendiu”. Bateria se schimbă gratuit

21.06.2019
Apple cheamă în service anumite modele MacBook Pro care prezintă „risc de incendiu”. Bateria se schimbă gratuit

Laptop-urile Apple din gama MacBook Pro au un segment de piaţă bine definit, acestea fiind apreciate în special de către utilizatorii din domeniul creativ, oferind performanţă decentă şi autonomie bună, acestea reuşind să fie şi destul de rezistente în timp. Chiar dacă generaţia a doua de MacBook Pro a fost înlocuită în 2016 cu una nouă, cu design nou, compania încă nu a uitat de modelele mai vechi şi oferă acum schimburi de baterie gratuite pentru anumite modele care ar putea avea probleme de supraîncălzire, întrucât ar putea prezenta un risc de incendiu.

Apple a anunţat că toate laptop-urile MacBook Pro Retina cu ecran de 15” vândute între septembrie 2015 şi februarie 2017 sunt eligibile pentru un schimb de baterie complet gratuit, indiferent dacă computerele sunt sau nu în continuare acoperite de garanţie. Utilizatorii pot verifica dacă laptop-urile lor sunt incluse în acest program de service introducând numărul de identificare al computerului pe site-ul dedicat. În cazul în care laptop-ul în cauză este afectat de această problemă, Apple sugerează trimiterea acestuia în service.

În ţările în care există prezenţă Apple oficială, este de ajuns pentru utilizatori să lase laptop-ul la un Apple Store sau să îl trimită către un service prin curier. În restul regiunilor, precum România, programul de reparaţie este valabil în service-urile autorizate precum iStyle sau Depanero. Schimbarea bateriei nu extinde garanţia pentru modelele care încă dispun de ea şi nici nu oferă garanţie în plus pentru cele care nu mai sunt acoperite de aceasta.

Având în vedere că bateria unui laptop este componenta care se degradează cel mai repede, schimbarea acesteia pe gratis ar putea asigura o viaţă mai lungă pentru aceste computere, în ciuda faptului că hardware-ul de la interior ar putea fi considerat depăşit. Există chiar şi câteva avantaje ale generaţiei 2015 de MacBook Pro faţă de cele din prezent: aceste includ port-uri USB Type-A, cititor de carduri şi încă permit schimbarea anumitor componente precum stocarea internă, care încă nu era integrată direct pe placa de bază.

Şansele ca un MacBook Pro dintre cele afectate să ia foc sunt minime, însă noile acumulatoare interne ar trebui să fie semnificativ mai reci în funcţionare. Astfel ar putea rezulta şi performanţă mai ridicată, întrucât temperatura întregului sistem ar trebui să scadă, deci procesorul ar putea păstra frecvenţe înalte pentru mai mult timp în utilizare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult