Apple cheamă în service noile modele MacBook Air pentru probleme cu placa de bază

01.07.2019
Apple cheamă în service noile modele MacBook Air pentru probleme cu placa de bază

Laptop-urile Apple par să se confrunte cu probleme din ce în ce mai mari în procesul de fabricaţie. După tastaturile problematice cu butoane „Butterfly” şi programul de înlocuire al bateriilor de pe modelele MacBook Pro care prezintă risc de incendiu, noul MacBook Air, anunţat în toamna anului trecut, este chemat acum în service pentru o problemă cu placa de bază. Nu toate unităţile sunt afectate, iar utilizatorii nu pot verifica dacă dispozitivele lor sunt eligibile pentru reparaţii gratuite.

Apple a anunţat către partenerii săi un nou program de reparaţii care afectează doar anumite modele de MacBook Air 2018, cel nou, cu ecran Retina. Problemele sunt legate de placa de bază (logic board), însă Apple nu spune ce simptome ar trebui să prezinte computerele care sunt afectate. Pentru a afla dacă laptop-ul lor este printre cele cu probleme, utilizatorii nu pot merge pe site-ul oficial Apple pentru a verifica cu numărul serial dacă acesta poate fi reparat, asemeni altor programe de reparaţii.

Se pare că Apple a trimis înştiinţarea despre reparaţii gratuite pentru aceste modele de laptop-uri către service-urile sale partenere din toată lumea, deci oriunde vă aflaţi, dacă există un Apple Store sau un service autorizat, operaţiunea de reparare poate fi realizată. 9to5mac spune că există probleme cu anumite MacBook Air-uri care au probleme cu pornirea sau alimentarea, aceasta putând fi motivul acestui „recall”. Având în vedere că toate computerele MacBook Air 2018 sunt încă acoperite de garanţia de un an standard, chiar şi fără acest program de reparaţii, clienţii ar fi putut să beneficieze de o reparaţie gratuită.

Avantajul acestui program este însă faptul că aceste reparaţii vor putea fi realizate fără costuri adiţionale, chiar dacă produsele nu mai sunt în garanţie, pentru patru ani de la cumpărare. Astfel, chiar şi cei care cumpără un MacBook Air 2018 second hand mai târziu, fără garanţie, vor putea să îl repare gratuit în cazul în care apar problemele raportate de Apple. Reparaţia în afara garanţiei nu extinde însă garanţia.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video