Apple începe să ofere și componente de MacBook în programul de reparații acasă

23.08.2022
Apple începe să ofere și componente de MacBook în programul de reparații acasă

Chiar dacă momentan este disponibil doar în SUA, programul de reparații acasă de la Apple urmează să se extindă și în alte rgeiuni, utilizatorii dispozitivelor companiei având astfel la dispoziție pentru comandă piese originale fără a apela la un service. Până acum doar câteva modele recente de iPhone erau incluse în program, iar Apple a adăugat acum familia de computere MacBook echipate cu procesorul M1.

MacBook Air și Pro cu M1 sunt primele incluse în programul de reparații Apple

Pentru început, laptop-urile Apple MacBook Air și MacBook Pro cu ecran de 13”, 14 și 16″ sunt singurele care au listate pe site-ul oficial piese și unelte pentru reparații acasă. Apple spune că a inclus peste 10 piese individuale pentru fiecare model în parte, care includ display-ul, partea superioară a carcasei, care include tastatura și bateria și trackpad-ul, în timp ce alte piese vor fi adăugate în timp. Probabil că utilizatorii își vor dori să poată înlocui și display-urile, care vin la pachet cu întregul capac metalic superior, dar momentan acesta nu va fi disponibil.

Din păcate, în ciuda anunțului oficial, aceste componente nu au fost încă listate pe site-ul dedicat, deci nu știm care vor fi prețurile pentru fiecare componentă în parte. Dacă ne putem lua după prețurile pentru iPhone-uri, acestea vor fi destul de mari, însă Apple pare să ofere o reducere de preț celor care trimit componentele vechi, chiar și în starea lor deteriorată, înapoi pentru reciclare. De asemenea, Apple oferă pentru iPhone-uri și un set de instrumente de împrumut contra-cost. Probabil că va face același lucru și pentru laptop-uri.

Apple reiterează însă în anunțul oficial că în următoarea perioadă va include mai multe computere din gama Mac în programul de reparații și că urmează să îl extindă și în Europa. Cu toate acestea, nu avem o dată clară pentru când vom putea comanda ecrane, baterii sau alte componente de iPhone și Mac din țările membre UE.

sursa: Apple Newsroom

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult