Apple pregătește lansarea unui nou iMac și a două modele MacBook Pro la sfârșitul lunii octombrie

25.10.2023
Apple pregătește lansarea unui nou iMac și a două modele MacBook Pro la sfârșitul lunii octombrie

După o pauză îndelungată, fără a lansa un model nou de iMac din 2021, Apple se pregătește să prezinte publicului un iMac modernizat, alături de două modele noi de MacBook Pro. Conform rapoartelor, lansarea va avea loc în zilele de 30 sau 31 octombrie.

Surse de la Bloomberg sugerează că o versiune îmbunătățită a modelului iMac de 24 de inci va fi dezvăluită spre sfârșitul acestui luni. În același timp, două versiuni noi de MacBook Pro sunt așteptate să își facă apariția.

Rapoartele privind aceste lansări provin atât din surse interne familiare cu planurile Apple, cât și din observarea unor întârzieri în livrarea anumitor modele de Mac, incluzând iMac-ul de 24 de inci și toate modelele de MacBook Pro. Această situație, împreună cu anunțul conferinței financiare Apple programată pentru 2 noiembrie, crește și mai mult speculațiile privind un eveniment de lansare în octombrie.

Modelul iMac nu a mai primit actualizări de peste 900 de zile

Este de notat faptul că modelul actual de iMac nu a primit actualizări de peste 900 de zile, fiind ultimul model Mac echipat cu cipul M1. Se așteaptă ca noul iMac să fie propulsat de un cip M3 mai performant. În ceea ce privește MacBook Pro, modelele de 14 și 16 inci sunt preconizate să fie anunțate, deși acestea au primit un update recent în ianuarie 2023.

De asemenea, o nouă știre cum că Apple pregătește lansarea primului iPad pliabil circulă pe internet. Companii concurent precum Samsung, Oppo și OnePlus, au deja pe piață astfel de tehnologii, iar acum se pare că Apple este gata în sfârșit să se alăture acestui univers.

Conform zvonurilor care circulă pe internet, compania este în „dezvoltare intensivă” alături de furnizorii săi pentru un iPad pliabil, cu accent pe tabletă și nu pe iPhone. Rapoartele sugerează că producția la scară mică a acestui nou dispozitiv ar putea începe la sfârșitul anului 2024, ceea ce indică posibilitatea unui anunț oficial fie la sfârșitul acelui an, fie la începutul lui 2025.

Sursă: Macrumos

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult