Noul Samsung Galaxy S24 Ultra impresionează cu o cameră de 200 Megapixeli

17.10.2023
Noul Samsung Galaxy S24 Ultra impresionează cu o cameră de 200 Megapixeli

Samsung, gigantul tehnologic din Coreea de Sud, este pregătit să lanseze în curând noua serie Galaxy S24 – compusă din Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra.

Potrivit unor informații recente, modelul de vârf, Galaxy S24 Ultra, ar putea aduce o cameră principală revoluționară de 200 de megapixeli, cu capacitatea de a efectua un zoom digital de până la 100x. Cu toate acestea, este posibil ca funcția de zoom optic de 10x să fie redusă la 5x în noul model.

În prezent, Galaxy S23 Ultra dispune de două camere telephoto, una cu suport de 3x și cealaltă cu suport de 10x zoom optic. Cu toate acestea, se pare că Samsung ar putea decide să limiteze capacitatea de zoom optic la 5x pentru Galaxy S24 Ultra. Această capacitate de zoom este comparabilă cu cea găsită pe Apple iPhone 15 Pro Max. Totuși, chiar și cu această posibilă modificare, Galaxy S24 Ultra va menține funcția sa de zoom digital de 100x.

Ce alte inovații mai poate aduce Samsung Galaxy S24

Pe lângă aceste specificații impresionante ale camerei, informațiile apărute sugerează și alte inovații. Conform contului de Twitter Revegnus, toate modelele din seria Galaxy S24 vor beneficia de noi ecrane OLED LTPO M13, având o luminozitate maximă de 2.500 de nits. Deși cele trei modele vor avea aceleași caracteristici ale ecranului, se așteaptă ca dimensiunile și rezoluțiile să varieze.

Se pare că Samsung va opta pentru un cadru din titan, mai rezistent decât aluminiul, pentru noua serie Galaxy S24. Și în ceea ce privește procesorul, unele modele ar putea fi alimentate de viitorul chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, în timp ce în anumite regiuni, Samsung ar putea decide să se întoarcă la utilizarea cipurilor sale proprii Exynos.

Cu lansarea preconizată pentru ianuarie 2024, seria Galaxy S24 se anticipează a fi una dintre cele mai așteptate lansări ale anului viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult