Premieră pentru iPhone 16: Apple vrea ca toate modelele să beneficieze de același procesor

18.10.2023
Premieră pentru iPhone 16: Apple vrea ca toate modelele să beneficieze de același procesor

Fanii Apple ar putea avea o surpriză plăcută anul viitor. Conform unor rapoarte, gigantul tehnologic ar putea trece la o abordare unică în ceea ce privește procesoarele pentru gama iPhone 16.

Conform unor surse, atât modelele iPhone 16 de bază, cât și cele Pro, vor fi echipate cu același procesor: A18 Pro.

În 2022, Apple a surprins pe mulți când a lansat modelele iPhone 14 și iPhone 14 Plus fără cel mai recent procesor, optând în schimb pentru chipul A15 Bionic din anul precedent, fabricat printr-un proces de 5nm.

În contrast, modelele superioare iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max au fost echipate cu noul A16 Bionic, care a adoptat un proces de fabricație mai nou de 4nm. Cu toate acestea, se pare că această practică ar putea fi schimbată în 2024.

Toate modele iPhone 16 ar putea utiliza procesorul A18 Pro

Potrivit unui raport recent, Apple ar putea oferi același nou procesor în modelele de bază iPhone 16, la fel ca în modelele Pro. Astfel, toate noile modele iPhone 16, inclusiv cele cu prețuri mai mici și modelele de top iPhone 16 Pro, vor utiliza același procesor A18 Pro, care va fi anunțat de Apple anul viitor. Mai mult, se susține că SoC-ul va fi fabricat de TSMC, folosind tehnologia de top din a doua generație N3E de 3nm.

Această decizie vine după ce modelele actuale iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max au demonstrat o creștere excelentă în contextul puterii de procesare, depășind performanțele smartphone-urile Android premium din acest an.

Apple a fost prima companie care și-a lansat propriul procesor. Dezvolatorii iPhone au utilizat procesul mai eficient de 3nm, în comparație cu procesul de 4nm folosit de majoritatea producătorilor de smartphone-uri Android.

Noul proces de 3nm de a doua generație este așteptat să ofere un randament mai bun, permițând fabricarea mai multor procesoare într-un timp și mai scurt.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News