Apple prezintă noile chipseturi M3 și un MacBook Pro mai accesibil

31.10.2023
Apple prezintă noile chipseturi M3 și un MacBook Pro mai accesibil

În data de 30 octombrie, Apple a organizat evenimentul virtual „Scary Fast”, în care a prezentat noile sale chipset-uri M3 și modelele actualizate MacBook Pro și iMac.

În topul anunțurilor se află noua gamă de chipset-uri M3, care include M3, M3 Pro și M3 Max. Chipset-ul M3 este dotat cu un CPU de 8 nuclee și un GPU de 10 nuclee, iar Apple susține că este cu 65% mai rapid decât predecesorul său, M1.

În contrast, M3 Pro, care are un CPU de 12 nuclee și un GPU de 18 nuclee, este cu 40% mai rapid decât M1 Pro. Cel mai puternic dintre cele trei, M3 Max, vine cu un CPU de 16 nuclee și un GPU de 40 nuclee, fiind cu 80% mai rapid decât M1 Max.

Noutățile nu se opresc aici; chipset-urile M3 sunt fabricate folosind tehnologia de 3 nanometri, permițând crearea unor tranzistori extrem de mici. Potrivit Apple, acești tranzistori sunt atât de mici încât 2 milioane din ei pot fi comparați cu mărimea unui fir de păr uman.

Ce a mai anunțat Apple în cadrul ”Scary Fast”

Pe lângă performanțele îmbunătățite, GPU-urile din noile chipset-uri M3 includ funcții noi precum memorie cache dinamică și ray tracing, promițând o experiență de joc îmbunătățită și performanțe mai bune.

Apple a prezentat și noile modele MacBook Pro, propulsate de noile chipset-uri M3. Noul MacBook Pro promite o durată de viață a bateriei de până la 22 de ore și este disponibil într-o nouă culoare – Space Black. Un aspect remarcabil este introducerea unui model MacBook Pro de 14 inch, cu un preț mai accesibil de 1.599 dolari.

În plus, Apple a dezvăluit și o versiune actualizată a iMac-ului, propulsată de chipset-ul M3, promițând performanțe duble față de modelul anterior cu chipset M1. Noul iMac păstrează designul anterior, dar vine cu un display Retina 4.5K de 24 inch, o cameră 1080p, un sistem de sunet cu șase difuzoare și microfoane profesioniste.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News