Apple brevetează o tehnologie iPhone abandonată pentru viitoarea gamă MacBook

27.11.2020
Apple brevetează o tehnologie iPhone abandonată pentru viitoarea gamă MacBook
foto: Apple

Apple ar putea echipa viitoarele modele MacBook cu un Touch Bar reproiectat în jurul unei tehnologii întâlnită mai demult la telefoane iPhone 6s, sub numele 3D Touch.

Înregistrat la US Patent & Trademark Office, noul brevet Apple descrie o nouă versiune de Touch Bar pentru sisteme MacBook, care arată exact la fel ca implementarea actuală. Diferența este dată de folosirea tehnologiei rebotezată Force Touch pentru detectarea presiunii la apăsare.

Apple va livra un Touch Bar îmbunătățit pentru gama MacBook

La fel ca pe dispozitivele Apple Watch de primă generație, senzorii de presiune vor fi cel mai probabil folosiși pentru a imprima acțiuni diferite pe același reglaj virtual, diferențiate prin forța exercitată la apăsare. Alternativ, tehnologia ar putea folosi pentru detectarea atingerilor accidentale, problemă pe care utilizatorii MacBook o întâlnesc destul de frecvent.

Apple MacBook

În prezent, MacBook Pro este singurul Mac care include Touch Bar, iar Apple nu a dat niciodată semne că intenționează să ofere banda interactivă OLED și pe alte modele. Deși a fost actualizat recent, MacBook Air vine doar Touch ID.

Merită spusă că aceasta nu ar fi prima implementare Force Touch întâlnită pe gama MacBook, tehnologia fiind folosită încă din anul 2015 pentru a simula prezența tastelor mecanice pe suprafața unui trackpad rigid, capabil să diferențieze apăsările intenționate de comenzi touch obișnuite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult