Apple va integra Face ID și pe alte produse (iPad, MacBook, iMac). iPhone 14 sau 15 Pro ar putea ascunde sistemul sub ecran

26.07.2021
Apple va integra Face ID și pe alte produse (iPad, MacBook, iMac). iPhone 14 sau 15 Pro ar putea ascunde sistemul sub ecran

Utilizatorii de iPhone care au cumpărat un model în ultimii câțiva ani s-au obișnuit deja cu sistemul de recunoaștere facială Face ID, care a înlocuit senzorul de amprentă Touch ID pe majoritatea modelelor. În timp ce pandemia a demonstrat limitările acestei tehnologii, Apple nu pare să cedeze presiunilor criticilor și, în loc să aducă înapoi senzorul de amprentă, s-ar putea să vedem și mai multe dispozitive cu Face ID, în schimb. Noile informații publicate de Bloomberg sugerează că Face ID se va răspândi pe mai multe categorii de produse de la Apple.

Face ID ar putea deveni standard pe toate produsele Apple

Mark Gurman, jurnalist Bloomberg care urmărește îndeaproape compania Apple, a publicat în newsletter-ul PowerOn noi informații despre planurile Apple din următoarea perioadă. Se pare că Apple plănuiește acum să extindă suportul pentru Face ID peste modelele iPhone și tabletele iPad Pro, care au demonstrat că această tehnologie funcționează bine, atât timp cât nu ai fața acoperită cu o mască.

Apple ar putea lansa în curând un iPhone SE cu Face ID, probabil bazat pe design-ul iPhone XR sau 11. De altfel SE-ul din 2020 este ultimul telefon Apple care încă folosește un ecran 16:9 și un buton Home cu Touch ID. Apoi, toate modelele de iPad, de la cel de bază, la un nou Mini și variantele Air, ar putea primi eventual Face ID. Probabil că tranziția va dura însă câțiva ani, întrucât abia a fost lansat un nou model iPad Air cu Touch ID în butonul Power.

În cele din urmă, computerele Mac vor primi Face ID pentru autentificare rapidă, similar cu ceea ce vedem pe computerele cu Windows 10 și camere certificate Windows Hello. Modelele MacBook și iMac din viitor ar putea avea senzorii Face ID integrați lângă cel pentru camera frontală.

iPhone 14 sau 15 Pro ar putea fi un model fără „notch”

Tot Gurman spune că planurile Apple pentru a integra Face ID în toate dispozitivele au legătură și cu ambițiile companiei în domeniul AR, senzorii 3D putând recunoaște rapid fețele și adăuga efecte de calitate înaltă peste fluxul video. Momentan acest lucru este posibil doar pe iPhone și iPad Pro.

Totodată, Apple ia în considerare integrarea senzorilor Face ID și a camerei frontale sub panelul OLED al iPhone-urilor, însă probabil că acest lucru va fi disponibil doar pe modelele de top, din gama Pro și probabil că nu vor ajunge pe piață în perioada următoare.

via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult