ASUS Republic of Gamers lansează laptopurile ROG Strix SCAR II şi Hero II

07.06.2018
ASUS Republic of Gamers lansează laptopurile ROG Strix SCAR II şi Hero II

ROG Strix SCAR II şi Hero II sunt laptopuri dedicate sportului electronic, proiectate special pentru jocurile de tip FPS şi MOBA.

Noile laptopuri pun la dispoziţie ecrane cu ramă subţire şi rată de actualizare la 144 Hz, având timp de răspuns de 3ms GTG. Designul cu ramă ce nu distrage atenţia permite obţinerea unei construcţii cu 2,33 cm mai îngustă decât la modelele anterioare din serie, fără a sacrifica suprafaţa ecranului. Totodată, şi greutatea de 2,4 Kg este mai redusă, ajutând deplasarea. Un cadru de cauciuc încercuieşte ecranul pentru a-l proteja de şocuri atunci când închideţi laptopul.

Atât Strix SCAR II cât şi Hero II beneficiază de tastatură de gaming cu tehnologie HyperStrike Pro, pentru control şi comenzii decisive. Tastatura are formatul inspirat de variantele desktop, incluzând patru taste rapide, iluminat RGB pe patru zone, compatibil Aura Sync şi taste ergonomice cu o curbură adâncă de 0,25mm. Tehnologia exclusivă ROG Overstroke activează mai devreme apăsarea tastei şi are o cursă mai lungă pentru control rapid. Tastatura are grupul de taste WASD iluminat (pentru SCAR II) sau QWER (pentru Hero II) cu taste transparente şi tehnologie N-key. Aceasta este longevivă, având o durată de viaţă de 20 de milioane de apăsări.

SCAR II şi Hero II sunt primele laptopuri de gaming din lume ce dispun de antene Wi-Fi multiple pentru un gaming online mai stabil. Tehnologia ROG RangeBoost utilizează o combinaţie de patru antene – localizate în spatele şi în faţa laptopului – cu un algoritm unic care scanează în mod constant şi selectează cea mai bună pereche de antene pentru a acoperi punctele moarte, rezultând o arie de acoperire cu 30% mai largă faţă de configuraţia cu două antene. Modulul Wi-Fi 802.11ac Wave 2 poate viteze de până la 1.7Gbps – de două ori mai ridicate decât 802.11ac 2×2 şi de 12 ori mai mari ca 802.11b/g/n.

Noile laptopuri de gaming Strix au la bază procesoarele Intel Core din generaţia a opta cu 32GB de memorie RAM DDR4 la 2666MHz şi acceleratoarele grafice NVIDIA GeForce GTX 1060 sau GTX 1070. Stocarea poate fi aleasă inclusiv cu SSD-uri M.2 NVMe PCIe 3.0 x4 de până la 512GB sau hard disk-uri SSHD Seagate FireCuda de 1TB. Tehnologiile Intel Speed Shift şi Turbo Boost împing vitezele procesorului Intel Core i7-8750H până la 4GHz (pe patru nuclee), respectiv la 3,9GHz (pe şase nuclee).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult