Asus VivoBook – portabilele cu ecran tactil ce rulează Windows 8

27.10.2012
Asus VivoBook - portabilele cu ecran tactil ce rulează Windows 8

Va trebui să ne obişnuim cu lansările în lanţ din următoarea perioadă ale producătorilor majori de portabile. Windows 8 a fost anunţat oficial şi mulţi abia au aşteptat acest moment pentru a-şi prezenta oferta aferentă. Cum noul sistem de operare este optimizat pentru folosirea cu degetul, implementarea unui ecran sensibil la atingere era cea mai la îndemână soluţie. De la Asus vine gama de ultrabook-uri VivoBook. Cele trei modele se numesc S200, S400 şi S500 şi au diagonalele de 11.6″, 14″ şi 15.6″. Ele aduc destul de mult cu ultra-portabilele din seria Zenbook, însă privite atent se pot observa diferenţe.

Asus VivoBook S200 - dotări bune, aspect premium şi preţ atractiv

Modelele Asus VivoBook sunt mai ieftine decât ultrabook-urile consacrate ale companiei. Carcasa este ceva mai groasă, fiind construită parţial din aluminiu. Acesta material, amplasat în jurul tastaturii menţine un aspect premium. Dacă îl iei în mână, simţi că pentru faţa inferioară a fost folosit plasticul. Capacul metalic al ecranului nu mai are şablonul cu cercuri concentrice al seriei Zenbook. El arată însă foarte bine. Tastatura chiclet şi touchpad-ul ne sunt cunoscute. Acesta din urmă este destul de generos la modelul de 11.6″. Fiind ceva mai groase ca ultrabook-urile Zenbook, portabilele VivoBook vin cu o ofertă ceva mai generoasă de conectori. Ecranul, fiind sensibil la atingere, este acoperit cu sticlă inclusiv pe ramă.

Asus VivoBook S400 - ultrabook cu ecran tactil, prieten cu Windows 8

Portabilele Asus VivoBook nu sunt cele mai subţiri sau cele mai uşoare, însă au preţuri destul de bune pentru ceea ce oferă. Ele vor fi motorizate cu procesoare Ivy Bridge de tip ULV. Asus VivoBook S200 are un preţ de pornire de 2.600 lei. Pentru aceşi bani primiţi o configuraţie cu procesor Intel Core i3, 4 GB RAM şi HDD de 500 GB. Preţurile pentru modelul de 14″ VivoBook S400 încep de la 3.100 lei şi ajung până la 3.700 lei. Asus VivoBook S500 costă 3.400 lei cu procesor Intel Core i5, 4 GB RAM şi stocare hibridă (500 GB HDD şi 24 GB SSD). Dacă mai puneţi 400 lei, veţi putea cumpăra modelul cu procesor Intel Core i7. Ele sunt aşteptate în magazinele din ţara noastră în săptămânile următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News