Ce noi modele de MacBook, Mac Mini, Mac Pro și iMac cu procesoare ARM pregătește Apple în 2022

22.02.2022
Ce noi modele de MacBook, Mac Mini, Mac Pro și iMac cu procesoare ARM pregătește Apple în 2022

Anul 2022 este cel în care Apple va completa tranziția computerelor Mac la procesoarele proprietare Apple Silicon. Astfel, avem la orizont o nouă serie de lansări de laptop-uri și computere desktop din seriile MacBook, iMac și Mac Pro, toate urmând a fi bazate pe cele mai performante procesoare ARM din piață. Mark Gurman de la Bloomberg are și un program de lansări Apple, pe care le putem aștepta în următoarele câteva luni.

Un nou MacBook Pro cu procesor M2 ar putea fi lansat foarte curând

Gurman, care publică în Bloomberg și în newsletter-ul său PowerOn, informații despre produse Apple înainte de lansare, spune că pe 8 martie vom avea parte de primul eveniment de lansare Apple al anului. Aici vom vedea primele laptop-uri noi cu hardware îmbunătățit dar posibil și alte produse noi.

În primul rând, s-ar putea să vedem un nou procesor, Apple M2, care va înlocui modelul Apple M1, lansat în urmă cu un an și jumătate. Acesta va fi dedicat cel mai probabil unui nou MacBook Pro de 13”, care va rămâne în ofertă ca alternativă mai ieftină la computerele MacBook Pro cu M1 Pro și M1 Max, lansate în toamnă. Tot la acest eveniment s-ar putea să vedem noul iPhone SE Plus, echipat cu procesor A15 Bionic și modem 5G.

Indiferent care model de Mac nou va fi prezentat în luna martie, restul anului ar putea fi plin de alte lansări similare. Pe lista lui Mark Gurman se află și un nou Mac Mini cu procesor M1 Pro, care va oferi un aport mare de performanță în special la capitolul procesare grafică, față de modelul cu procesor M1 din prezent, cât și un Mac Mini cu procesor M2, care va oferi probabil upgrade-uri la alte capitole. Un MacBook Air cu design nou și procesor M2 ar putea fi păstrat pentru lansare în toamnă.

Modelul Mac Pro va integra mai multe procesoare în paralel

Este așteptat și un iMac Pro, probabil prin vară, echipat cu aceleași procesoare precum modelele MacBook Pro din toamnă, cât și cu un ecran mai mare, echipat cu tehnologie mini-LED. Tot în gama iMac ar trebui să apară și o generație nouă, cu procesor M2, cu același design colorat din 2021.

În cele din urmă, Apple ar urma să lanseze pentru prima dată un computer Mac Pro, dedicat profesioniștilor, cu procesor Apple Silicon. Acesta ar putea beneficia de multiple procesoare integrate, cu opțiuni de două sau patru cipuri M1 Max în paralel.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult