iPhone SE din 2022 ar putea fi o dezamăgire: ecran LCD de 4,7″ și procesor cu modem 5G

08.01.2022
iPhone SE din 2022 ar putea fi o dezamăgire: ecran LCD de 4,7

Următorul model de iPhone SE ar putea fi o dezamăgire pentru cei care se așteptau la un nou design. Zvonuri în acest sens existau deja de câteva luni bune, însă apar din ce în ce mai multe informații neoficiale care susțin că noul iPhone SE3, sau SE Plus, va fi doar un iPhone SE cu hardware adus la zi. Astfel, acesta va arăta în continuare la fel ca un iPhone 8 din 2017, urmând ca design-ul său să fie schimbat abia peste doi ani.

Următorul iPhone SE era așteptat cu un nou design, dar se pare că Apple preferă să facă doar upgrade intern

Conform leaker-ului DylanDKT, noul iPhone SE din 2022, care va fi lansat cel mai probabil la fix doi ani distanță de ultimul model, adică prin primăvară, nu va aduce schimbări la exterior. Acesta va fi bazat în continuare pe design-ul de la iPhone 8, cu carcasă din sticlă, ecran LCD de 4,7” și buton Home cu Touch ID.

Ce se schimbă însă este hardware-ul intern. Noul model va integra 5G, deci va folosi un procesor mai nou. Acest lucru ar putea asigura și un consum de energie îmbunătățit, deci s-ar putea să avem parte de un iPhone SE cu autonomie mai mare decât în trecut. Apple A14 și A15, procesoarele cu 5G de la Apple sunt construite pe arhitectură de 5nm, mai eficientă din punct de vedere al consumului de energie decât Apple A13, care este pe 7nm și care se regăsește în iPhone SE în prezent.

Un alt „boost” ar putea să apară în cadrul calității fotografiilor realizate, întrucât procesorul de imagine al noilor procesoare este îmbunătățit, cu Smart HDR de generație nouă și îmbunătățiri de procesare AI precum Deep Fusion și Night Mode.

Peste doi ani, la următorul „refresh” de iPhone SE, DylanDKT spune că Apple va adopta în sfârșit un design nou pentru această generație. Totuși, design-ul „nou” nu va fi decât reutilizarea carcaselor de iPhone XR sau 11, cu ecrane LCD de 6,1”. Acest model va folosit pentru prima dată Touch ID în butonul power.

via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult