Cel mai bun MacBook în 2022?

01.02.2022
Cel mai bun MacBook în 2022?

De la MacBook Pro la MacBook Air, te vom ajuta să găsești cel mai bun MacBook pentru nevoile tale, în 2022.

Noi recomandăm fiecare MacBook din arsenalul Apple, acestea fiind laptopuri puternice și de încredere. Cu toate acestea, diferențele majore dintre fiecare model înseamnă că nu există o opțiune unică pentru toată lumea. Lansarea de către Apple a MacBook Air și a MacBook Pro entry-level cu un cip M1 personalizat bazat pe ARM în 2020 a dat startul unei schimbări. Procesorul intern al Apple a adus îmbunătățiri masive de performanță și de viață a bateriei laptopurilor cele mai puțin costisitoare ale Apple, împingându-le înaintea camarazilor lor mai scumpi MacBook Pro și chiar a unor rivali  de top Windows 11.

Care este cel mai bun MacBook?

MacBook Air cu M1 este cel mai bun Mac pentru majoritatea oamenilor. Are un design familiar și vine cu performanțe record și cu o durată de viață a bateriei pe tot parcursul zilei. Împreună cu creșterea vitezei și a rezistenței, cipul M1 aduce aplicații iOS și iPadOS pe Mac pentru prima dată. Cu M1, există puține motive să privim dincolo de MacBook Air.

Însă dacă ai nevoie de performanțe mai susținute, poate vrei să optezi pentru MacBook Pro M1 cu două porturi Thunderbolt 3. Unde MacBook Air nu are ventilator, MacBook Pro are un sistem tradițional de răcire, astfel încât să poți rula programe solicitante ore în șir fără să îți faci griji cu privire la supraîncălzire. Majoritatea oamenilor vor fi în regulă cu Air, dar utilizatorii de putere mare ar trebui să ia în considerare trecerea la Pro. La fel ca MacBook Air, MacBook Pro are un SSD incredibil de rapid și rulează pe minunatul sistem de operare Big Sur de la Apple sau macOS Monterey dacă vrei să încerci cel mai recent.

Apoi, există cele mai noi MacBook Pro de 14 inci și 16 inci alimentate de procesorul M1 Pro sau M1 Max. Aceste laptopuri reiau unele dintre deciziile controversate pe care Apple le-a luat cu MacBook Pro în 2016, cu revenirea unui slot pentru card SD, HDMI, încărcare MagSafe și încă mai are trei porturi Thunderbolt 4. Afișajele superbe de 120 Hz (în afară de crestătură) sunt cele mai bune pe care Apple le-a oferit vreodată în laptopurile sale. Vei plăti un preț serios pentru laptopurile de top de la Apple, dar dacă ai nevoie de toată această putere, merită.

Sfatul nostru? Dacă desfășori activități de productivitate de bază, rămâi la M1 Air și utilizează-ți economiile pentru a-ți actualiza spațiul de stocare sau RAM. Cu excepția cazului în care ai nevoie de spațiu suplimentar de ecran sau utilizezi frecvent un software consumator de putere, de exemplu, MacBook Pro de 14 inci și 16 inci depășesc ceea ce au nevoie majoritatea oamenilor.

Recomandarea noastră: MacBook Pro 13 cu M1

MacBook Pro 13 inci cu M1 este cel mai bun laptop Apple pentru majoritatea utilizatorilor. Totul se datorează noului cip M1, primul procesor personalizat de la Apple pentru laptopuri. Cu cea mai bună performanță de putere per watt a oricărui procesor, M1 duce vitezele MacBook Pro și durata de viață a bateriei la următorul nivel. Mai precis, MacBook Pro 13 cu M1 este mai puternic decât aproape orice PC de pe piață, inclusiv unele stații de lucru. Și în ciuda faptului că conțone atât de multă putere într-un șasiu atât de subțire și elegant, Pro durează peste 16 ore la testele de baterie.

Dar M1 face mai mult decât să îmbunătățească vitezele și rezistența. Cu o unitate de procesare a imaginii, camera web (din păcate, încă 720p) este mai bună decât înainte și, deoarece rulează pe arhitectura Apple bazată pe ARM, aplicațiile iPad și iPhone sunt acum disponibile pe Mac. Da, poți rula acum toate jocurile și aplicațiile iOS preferate pe laptop.

În completarea numeroaselor îmbunătățiri găsite în cel mai recent MacBook Pro 13 vine Big Sur, cea mai recentă versiune de macOS. Cea mai mare actualizare de la lansarea OS X acum un deceniu, Big Sur este o reproiectare frumoasă a sistemului de operare desktop.

Orice altceva despre MacBook Pro ar trebui să fie familiar. Acesta este același design elegant pe care Apple l-a folosit de ani de zile, iar tastatura Magic Keyboard este o plăcere (și fiabilă, de asemenea!).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult