Cum ar putea să arate noul MacBook Pro cu ecran de 16,5″

07.11.2019
Cum ar putea să arate noul MacBook Pro cu ecran de 16,5

După lansarea surpriză a căştilor AirPods Pro şi alte câteva astfel de lansări din ultima perioadă de la Apple, nu ne-ar mira foarte mult dacă noul MacBook Pro cu ecran de 16,5” ar putea să apară deodată pe site-ul companiei. MacRumors a publicat deja o fotografie cu noul computer, care pare să fie reală, dezvăluind câteva mici schimbări de design. Această fotografie vine la scurt timp după ce informaţii despre un nou MacBook Pro au fost găsite în noul macOS 10.15.1 Catalina.

Fotografia cu noul computer pare să fie destul de detaliată, ceea ce ar putea pune la îndoială veridicitatea ei, totul putând fi realizat şi în Photoshop folosind o fotografie mai veche a unui model anterior. Totuşi, imaginea pare să fie în ton cu materialele de promovare de la Apple, deci există şansa ca aceasta să fie reală.

Singurele diferenţe notabile între un MacBook Pro de 16” şi modelul actual de top, cu ecran de 15”, par să fie marginile mai subţiri din jurul display-ului şi Touchbar-ul de deasupra tastaturii. Acest display secundar a apărut în 2016, odată cu noua tastatură cu switch-uri Butterfly, celebre pentru rezistenţa lor slabă în timp. Totuşi, pe varianta de 16”, tastatura pare să includă un buton ESC fizic, ceva ce MacBook-urile mai recente nu au, cât şi o separare între butonul de Power cu Touch ID şi Touchbar.

În rest, dimensiunile computerului par a fi similare, iar tastatura similară în design. Ar fi greu de intuit dacă aceasta a fost îmbunătăţită, după cum se zvonea anterior, sau dacă este tot bazată pe switch-uri Butterfly. Un element interesant este faptul că o imagine cu un MacBook Pro de 16” din macOS Catalina avea un buton ESC separat de touchbar, oferind puţin mai multă credibilitate acestei imagini.

Zvonurile despre acest computer sugerează că vor exista şi câteva diferenţe la nivelul hardware-ului intern. Se pare că acesta va fi primul MacBook echipat cu un cip grafic Radeon de la AMD bazat pe arhitectura Navi, aceeaşi care a debutat de curând pe PC-uri. Vor exista cel puţin două modele de cipuri grafice Radeon RX din seria 5000 pentru acest model, precum 5300M şi 5500M, iar Radeon RX 5500/5500M se regăseşte şi în codul sistemului de operare macOS Catalina.

Având în vedere că ne apropiem de finalul anului 2019, sunt slabe şansele ca Apple să anunţe un laptop nou în următoarele câteva săptămâni. Cel mai probabil, anunţul este păstrat pentru primăvara anului viitor, când este aşeptat şi un nou iPhone SE, cât şi informaţii despre ochelarii cu realitate augmentată ai companiei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult