Dell a lansat un mini-laptop pentru elevi. Preţul este cam “maxi”

Dell a lansat un mini-laptop pentru elevi. Preţul este cam “maxi”

Dell a lansat astăzi Latitude 2100, un netbook destinat elevilor de gimnaziu şi liceu. Logic, deoarece este vorba despre un calculator gândit special pentru educaţie, am crezut că Dell va mângâia capşorul viitorilor ingineri de la NASA cu o ofertă subvenţionată, însă iată dovada că în ziua de azi profitul este pus mai mereu înaintea actelor de caritate. Dell Latitude 2100 va avea un preţ de plecare de 370 $ (configuraţia standard), la care se adaugă nelipsitele taxe.

Dell Latitude 2100

Totuşi, spre deosebire de Intel OLPC XO sau ClassMate, netbook-ul Dell arată foarte bine şi are o configuraţie similară cu un mini-laptop standard: ecran de 10.1 inch, procesor Atom N270, până la 2 GB RAM, HDD sau SSD, Wi-Fi, Bluetooth, ethernet şi cititor de carduri. Sistemul de operare poate fi, la alegere, XP Home Edition, Vista Home Basic sau Ubuntu. Cât priveşte bateria, Dell oferă două opţiuni: cu trei sau cu şase celule.

Dell Latitude 2100

Dell Latitude 2100 se va găsi disponibil din luna mai, îmbrăcat în hăinuţe de diferite culori: portocaliu, albastru, roşu, negru şi verde.

Dell Latitude 2100

Urmărește Go4IT.ro pe Google News