DELL a prezentat Latitude 7285 la CES 2017, primul laptop 2-in-1 cu încărcare wireless

06.01.2017
DELL a prezentat Latitude 7285 la CES 2017, primul laptop 2-in-1 cu încărcare wireless

Încărcarea fără fir pare să fie următoarea frontieră pe care dispozitivele mobile o vor cuceri, însă momentan aceasta a ajung doar în carcasele unor smartphone-uri high-end şi a unor ceasuri inteligente. Laptop-urile, dispozitivele care ar beneficia foarte mult de pe urma acestei tehnologii au fost ocolite de către producători până acum, însă DELL a prezentat la CES 2017 primul computer portabil cu încărcare prin inducţie: laptop-ul 2-in-1 Latitude 7285.

În loc să producă un laptop „clasic”, DELL a ales ca primul model cu încărcare fără fir să fie o tabletă de 12″ cu tastatură, echipată cu Windows 10, similară cu Surface Pro de la Microsoft. Latitude 7285 are la bază un procesor Intel din generaţia a şaptea (Kaby Lake), care beneficiază de tenologia vPro. În trecut procesoarele vPro făceau parte din familia Core m, care au fost recent integrate în gama Core i. Probabil că este vorba despre un model fanless Core m5 şi Core m7.

Tehnologia de încărcare wireless este realizată de Witricity şi probabil că va fi adoptată şi de către alţi producători. Încărcarea propriu-zisă se face prin poziţionarea computerului pe o suprafaţă inductivă care este permanent poziţionată pe birou. Tableta nu integrează tehnologie de încărcare, aceasta fiind integrată în ambele modele de tastatură care vor fi disponibile pentru ea. Este vorba despre o variantă „slim” în genul tastaturii „folio” pentru tabletele Surface şi o variantă clasică, care este mai groasă şi care integrează şi un acumulator intern care poate alimenta tableta pentru încă patru ore.

Nu au fost încă anunţate preţurile pentru Latitude 7285 sau pentru accesoriile sale, iar lansarea va întârzia în cea de-a doua jumătate a anului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult