Echipat cu procesorul Intel Core i9-9900K şi 128GB RAM, Eurocom Tornado F7W este cel mai puternic workstation mobil

12.11.2018
Echipat cu procesorul Intel Core i9-9900K şi 128GB RAM, Eurocom Tornado F7W este cel mai puternic workstation mobil

Producător renumit pentru oferta de sisteme desktop replacement cu configuraţii extravagante, Eurocom lansează Tornado F7W, primul laptop cu procesor octa-core Intel Core i9-9900K, capabil să atingă frecvenţa de 5GHz.

Adresat profesioniştilor care doresc să beneficieze de toată puterea unui PC desktop dintr-un format uşor de transportat şi amplasat, Tornado F7W poate fi configurat cu până la 128GB memorie RAM şi placă video NVIDIA Quadro P5200 MXM, dispunând de 16GB memorie dedicată DDR5X şi facilităţi avansate pentru GPU compute. Performanţele şi stabilitatea la folosire intensivă sunt garantate cu ajutorul unui sistem de ventilaţie sofisticat, asigurând răcirea separată a unităţilor CPU şi GPU.

Tornado F7W poate fi configurat cu până la 3 unităţi de stocare SSD cu interfaţă M.2 şi două hard disk-uri cu format 2.5”, totalizând 22TB spaţiu de stocare. Accesul la internet se face prin interfaţă Wi-Fi AC sau Gigabit Ethernet. Opţiunile pentru conectare includ ieşiri video HDMI şi DisplayPort, 3 conectori USB 3.0, Thunderbolt 3/USB Type-C, ieşire audio 5.1, interfaţă Bluetooth 4.2 sau 5 ( în funcţie de model), slot pentru card SD.

În funcţie de nevoi, rcranul de 17.3” poate fi de tip 4K/60Hz sau 2K/120HZ şi este asistat cu difuzoare audio performante. Lista dotărilor este completată cu senzor de amprente, tastatură iluminată, modul TPM 2.0 şi funcţie de criptare a dispozitivelor de stocare activabilă din BIOS.

Încadrându-se la categoria laptop doar la modul relativ,  Eurocom Tornado F7W cântăreţte 4.14 Kg şi are 51 mm grosime. Pachetul pentru transport include şi o sursă de alimentare cu putere de 330W, cântărind 1.24Kg. Însă aceasta se pretează doar pentru o configuraţie standard, cei care aleg componente ultra high-end sau vor să-şi exerseze abilităţile pentru overclocking cu procesorul Intel deblocat pot alege sursa de 780W, disponibilă ca accesoriu opţional.

În funcţie de ambiţii, preţul unei configuraţii Eurocom Tornado F7W porneşte de la 3499 dolari, dar poate urca la 14000-20500 dolari dacă optăm pentru componente ultra high-end.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult