EVGA SC17: un nou laptop de gaming cu capabilităţi de overclocking

01.04.2016
EVGA SC17: un nou laptop de gaming cu capabilităţi de overclocking

EVGA se alătură altor companii producătoare de componente şi accesorii pentru PC-uri în dezvoltarea de laptop-uri de gaming cu componente high-end şi preţ de intrare foarte ridicat. Laptop-ul EVGA se numeşte SC17 şi asemeni altor produse ale companiei, este orientat către utilizatorii cu pretenţii, care nu se dau înapoi de la overclocking pentru stoarcerea fiecărei picături de performanţă din hardware.

EVGA SC17 are la bază procesorul Intel Core i7-6820HK, un quad-core la 2,7 GHz, care poate atinge 3,6 GHz. Acesta vine cu multiplicatorul deblocat, utilizatorii putând să întreacă specificaţiile de fabrică în căutarea performanţei ridicate. Pentru GPU, compania a apelat la NVIDIA GTX 980M cu VRAM de 8 GB GDDR5, iar întregul sistem beneficiază de 32 GB RAM DDR4-2666 de la G.Skill. De asemenea, SC17 vine cu două unităţi de stocare, un SSD de 256 GB pe interfaţă M.2, cât şi un HDD de 1 TB cu 7.200 rpm. Monitorul de 17” afişează imagini în rezoluţie UHD (panou IPS de la Sharp), în timp ce camera web poate înregistra materiale video în Full HD.

Nici la capitolul conectivitate nu au fost făcute compromisuri. Avem de a face cu un port Ethernet Gigabit, WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.2, două port-uri USB 3.0, un port USB 3.1 Type-C, mini DisplayPort şi HDMi.

Întrucât overclocking-ul este marea atracţie a sistemului, EVGA a integrat două coolere de o parte şi de alta a sistemului, care scot aerul cald prin opt găuri de ventilaţie. Atât procesorul, cât şi placa video pot fi împinse peste limitele de frecvenţă obişnuite. Toate acestea sunt incluse într-o carcasă deloc mare pentru hardware-ul inclus. La 2,69 cm grosim şi 3,7 kg, acesta este în grafic pentru un computer cu display de 17”.

Desigur, preţul îi va ţine pe mulţi de parte de EVGA SC17, configuraţia de bază fiind listată la 2700 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult