Galaxy Book Flex 5G este primul laptop convertibil cu 5G din oferta Samsung

03.09.2020
Galaxy Book Flex 5G este primul laptop convertibil cu 5G din oferta Samsung

Deși este anunțat aproape simultan cu Galaxy Z Fold 2 și are un nume oarecum asemănător, Galaxy Book Flex 5G nu este primul laptop Samsung cu ecran pliabil, ci doar un convertibil tradițional cu deschidere la 360° a ecranului. Acesta este însă primul laptop Samsung cu 5G, beneficiar al noii platforme de procesare Intel EVO.

Părând mai degrabă un efort disperat de „coafare” a imaginii de brand premium, tot mai ciuruită după asaltul AMD cu a sa gamă de procesoare Ryzen, noul brand EVO ar trebui să semnifice o reinventare a ofertei de procesoare Intel, revigorată în jurul noii familii de procesoare Core 11th gen.

Galaxy Book Flex 5G completează oferta Samsung de dispozitive 5G

Cât despre Galaxy Book Flex 5G, potrivit companiei, acesta este primul laptop Samsung 5G conceput pentru a se adapta și schimba odată cu utilizatorii din această nouă lume aflată în schimbare rapidă. Traducând limbajul de marketing, laptopul convertibil a fost conceput pentru mobilitate, într-un moment în care oamenii sunt de fapt mai puțin mobili decât înainte. Anticipând o viitoare reluare a unui stil de viață care prevede și deplasări în afara locuinței,  Galaxy Book Flex 5G  vine echipat cu conectivitate 5G în banda sub-6GHz, dotare rară la această categorie de dispozitive.

Comparat soluțiilor 4G LTE, modemul 5G promite viteze de acces la internet comparabile sau mai bune rețelei Wi-Fi de acasă.

Pe lista dotărilor oferite mai intră o cameră foto de 13MP, accesoriu S Pen prevăzut cu slot dedicat pentru transport și o selecție de aplicații pentru productivitate, cum ar fi Samsung Notes și Clip Studio Paint (în versiune trial). Din păcate, camera frontală este limitată la rezoluție 720p, ceea ce înseamnă că sesiunile de videoconferință nu vor fi chiar la claritatea maxim posibilă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult