Go4news: Acer Predator 21 X: primul laptop de gaming cu ecran curbat 21:9

Seria de laptop-uri de gaming Predator de la Acer va primi anul viitor un nou membru, care pare a fi cel mai ieşit din comun computer portabil de până acum. Modelul 21 X nu numai că va fi echipat cu un monitor curbat şi tastatură mecanică, ci va integra şi două plăci video high-end în SLi, un sistem de răcire bazat pe multe ventilatoare şi va folosi o tehnologie de urmărire a ochilor prin infraroşu. 
 
 
Acer Predator 21 X bifează o serie de funcţii noi, nemaivăzute pe computere portabil până în prezent. Acesta este primul laptop cu display curbat din lume, fiind realizat în jurul unui panou de 21″ pe format 21:9, cu rezoluţie 2560 x 1080 pixeli. Sub display a fost implementat sistemul de urmărire a ochilor Tobii, care ajută jucătorii să ţintească mai bine în jocuri, iar în partea de jos avem de a face cu o tastatură mecanică cu switch-uri Cherry MX de dimensiuni normale şi LED-uri RGB pentru fiecare tastă în parte. Numpad-ul din partea dreaptă joacă însă un dublu rol, putând fi întors pentru transformarea sa în touchpad.
 
 
Configuraţia este însă ieşită din comun chiar şi pentru un computer de tip desktop. În carcasă se regăsesc procesoare Intel Core i5 şi i7 pe arhitectură Kaby Lake, două plăci grafice NVIDIA GeForce 1080 în SLi şi posibilitatea de configurare cu până la 2 TB spaţiu de stocare pe SSD. Monitorul curbat este compatibil cu standardul G-SYNC de la NVIDIA, iar sistemul de sunet certificat Dolby se numeşte SoundPound şi beneficiază de o configuraţie 4.2 (patru boxe şi două subwoofere). Sistemul de răcire beneficiază de 5 ventilatoaer, dintre care trei sunt de tip AeroBlade cu profil subţire şi pale metalice. Unul dintre ventilatoare poate fi văzut printr-un panou transparent, amplasat deasupra tastaturii.
 

 

 
Predator 21 X va debuta la începutul anului viitor şi va fi disponibil doar pe comandă. Preţul nu a fost dezvăluit, însă cu siguranţă va fi foarte ridicat.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video