HP Envy Ultrabook şi Envy Sleekbook, cu procesor AMD

10.05.2012
HP Envy Ultrabook şi Envy Sleekbook, cu procesor AMD

Envy Ultrabook şi Envy Sleekbook sunt două serii de ultraportabile HP cu aspect exterior identic, dar diferenţiate prin preţul de achiziţie şi tipul de procesor instalat: Intel pentru seria Ultrabook şi AMD pentru varianta Sleekbook.

HP Envy 6

Ambele serii sunt disponibile în versiuni cu ecran de 14 şi 15.6 inch, cântăresc aproximativ 2 Kg şi măsoară 19.8 mm grosime. În locul construcţiei integral metalice, comună printre sistemele ultrabook, HP a optat pentru o carcasă din plastic destul de flexibilă, acoperită cu finisaje metalice doar în regiunea palm rest-ului, baza tastaturii şi spatele ecranului. Şi ecranele instalate sunt versiuni mai puţin costisitoare, limitate la rezoluţia 1366×768 pixeli.

Seria HP Envy

Pentru fanii Intel avem seria Envy Ultrabook cu modele încadrate la preţuri începând cu 700 dolari, echipate momentan cu procesoare Intel din familia Sandy Bridge, urmând ca versiunile viitoare să treacă la procesoare pe 22 nm din familia Ivy Bridge.

Tot cu 700 dolari ne putem bucura de toate avantajele unui ultrabook elegant, dar folosind o platformă cu procesor AMD. Cel mai accesibil model de 14 inch al seriei HP Envy Sleekbook dispune de un hard disk cu capacitate 500 GB, însă cu 50 de dolari în plus putem avea versiunea cu SSD mSATA de 32 GB, ce ar trebui să îmbunătăţească considerabil timpul de boot şi viteza de încărcare a aplicaţiilor. În versiuni cu ecran de 15.6 inch, laptopurile Envy Sleekbook pot fi achiziţionate cu aproximativ 800 dolari.

HP Envy Ultrabook

Cei cu bugetul strâmtorat pot aştepta până în luna iunie, când seria HP Envy Sleekbook va primi şi un exemplar de 15.6 inch cu preţ de 600 dolari – cu 200 dolari mai puţin decât pentru modelul similar cu platformă Intel. Preţul mai mic este obţinut folosind un procesor AMD APU din noua serie Trinity, prevăzut cu grafică integrată compatibilă DirectX 11.

Lista generală a specificaţiilor, comună pentru toate aceste modele, mai cuprinde 4 GB memorie RAM DDR3, conectivitate Wi-Fi N şi tehnologie Beats Audio.

Autonomia bateriei începe de la 8 ore pentru modele echipate cu ecran de 14 inch şi poate urca până la 9 ore în cazul celor cu ecran de 15.6 inch.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult