HP prezintă Spectre x360, un nou laptop hibrid cu Windows 8

03.03.2015
HP prezintă Spectre x360, un nou laptop hibrid cu Windows 8

Creat să impresioneze, HP Spectre x360 este un laptop foarte subţire oferit în carcasă de aluminiu, dotat cu procesor Intel de ultimă generaţie şi un ecran de 13˝ cu deschidere la 360°.

Chiar dacă Windows 8 nu a atins niciodată succesul sperat de Microsoft, moda laptopurilor hibride prevăzute cu ecran touch şi opţiune pentru folosirea ca şi tabletă este departe de a fi trecut. Din contră, portabilele din noua generaţie sunt mai suple şi mai arătoase decât oricând, iar limitările privind autonomia bateriei şi performanţa procesorului nu mai dau de mult motive de îngrijorare. Un bun exemplu pentru asta este şi noul  Spectre x360, oferit într-o carcasă de 1.5 cm grosime confecţionată integral din aluminiu, adăpostind o configuraţie puternică bazată pe platforma Intel Broadwel (procesor pe 14nm).

HP Spectre x360

Disponibil în variante cu ecran Full HD şi QHD, HP Spectre x360 poate fi folosit ca şi laptop tradiţional dotat cu touchpad şi tastatură fizică, dar şi în modul tabletă, profitând de balamaua dublu articulată care permite plierea ecranului de spatele carcasei. Similar unei tablete veritabile, interfaţa Windows 8.1 este controlată exclusiv prin comenzi touch, cu sau fără stylus, tastatura fizică fiind dezactivată.

Perfect capabil să facă faţă aplicaţiilor uzuale pentru Windows, Spectre x360 vine echipat cu un procesor Intel Broadwell i5 -5200U (2.2GHz) ajutat cu 8GB memorie RAM DDR3, respectiv SSD de 256GB sau 512GB. Avem la dispoziţie 3 conectori USB 3.0 pentru periferice, respectiv ieşiri HDMI şi MiniDisplay port pentru conectarea unui televizor sau monitor extern.

HP Spectre x360

Potrivit HP, acumulatorul strecurat în carcasa îngustă a noului Spectre x360 oferă peste 12 ore de mobilitate la fiecare încărcare, rezultat datorat combinaţiei de ecran şi procesor cu eficienţă energetică ridicată, respectiv alte optimizări pentru gestionarea conexiunii WiFi.

Listat deja pe website-ul HP, Spectre x360 va putea fi comandat începând cu jumătatea lunii martie la preţ de 899.99 dolari pentru versiunea de bază, cu ecran Full HD şi procesor i5, respectiv 1399.99 dolari dacă optăm pentru varianta mai bine echipată, dotată cu procesor i7, ecran QHD şi SSD de 512GB.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult