HP Spectre: Când laptopul se transformă în arta tehnologică

12.10.2023
HP Spectre: Când laptopul se transformă în arta tehnologică

HP Spectre, cu design-ul său pliabil, vine ca o revoluție în lumea laptopurilor.

Având dimensiuni de 0,33 x 14,8 x 10,9 inch când este deschis (sau 0,84 x 14,81 x 10,91 inch pliat) și cântărind doar 2,99 kg (3,58 kg cu tastatura atașată), dispozitivul este surprinzător de subțire și ușor, depășind chiar și Asus Zephyrus 17 Fold OLED în acest sens.

Cel mai mare atu al acestui laptop, pe lângă forma sa unică, este capacitatea de a fi folosit ca 3 dispozitive într-unul singur: laptop, tabletă sau PC desktop de 17 inch.

Un alt mod de configurare, intitulat de HP „Expanded 1.5 Screen mode”, permite afișarea a doar un sfert din ecranul de jos. Acest mod este facil de realizat cu ajutorul tastaturii inteligente Bluetooth, care se atașează și se detașează ușor de display. Tastatura elimină automat orice reflexie de lumină nedorită atunci când este atașată, iar un stilou magnetic HP, inclus în pachet, este ideal pentru cei pasionați de design sau notițe rapide.

HP Spectre: dotări hardware

În ceea ce privește dotările hardware, HP Spectre impresionează cu o unitate SSD de 1TB PCIe Gen4 NVMe, 16GB DDR5 RAM, o cameră HP True Vision de 5MP și o placă de rețea wireless Wi-Fi 6E. Oferta de porturi este mai restrânsă decât ne-am aștepta, având doar două porturi Thunderbolt 4, dar aceasta este o compromis firesc pentru un panou cu o grosime de doar 0,33 inch.

Pentru a trece în modul „Expanded 1.5 Screen”, tastatura folosește senzori amplasați pe margini, care comunică perfect cu senzorii de pe ecran. Transformarea se face rapid și fără efort.

Deși tehnologia de pliere nu este perfectă și are unele limitări, precum reflectarea luminii pe creasta plierii, HP a reușit să minimizeze acest aspect, făcând-o mai puțin vizibilă decât la concurenți.

Laptop-ul are un preț de pornire de 5.000 de dolari și poate fi cumpărat în sistemul de Prebuy pe site-ul oficial al companiei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult