În premieră pentru Europa, ASUS a prezentat la Bucureşti noul portabil ZenBook Pro Duo cu ScreenPad Plus

În premieră pentru Europa, ASUS a prezentat la Bucureşti noul portabil ZenBook Pro Duo cu ScreenPad Plus

Anunţate cu doar câteva zile în urmă la COMPUTEX 2019 în Taiwan, noile modele de notebook-uri din gamele ZenBook şi VivoBook au fost prezentate oficial şi pentru cumpărătorii din România.

ZenBook Pro Duo (UX581) vine echipat cu ecran tactil secundar de 14″ plasat de-a lungul întregii tastaturi. Denumit ScreenPad, acesta funcţionează ca o extensie pentru ecranul principal de 15″, îmbunătăţind interactivitatea cu notebook-ul şi fluxul creativ. Ambele ecrane au rezoluţie 4K, însă cel de jos vine cu rată de aspect 32:9, aleasă pentru a lăsa spaţiu suficient pentru acomodarea unei tastaturi de mărime normală.

Ecranul principal OLED NanoEdge 4K HDR are ramă îngustă pe toate cele patru laturi, rată de contrast de 100.000:1 şi acoperire 100% DCI-P3 – spectrul de culoare utilizat pe larg în industria filmului şi preferat de profesioniştii din domeniul creaţiei.

ZenBook Pro Duo poate fi configurat cu procesor până la Intel Core i9 cu opt nuclee, din generaţia a 9-a, cu 5GHz frecvenţă Turbo Boost. Acesta este acompaniat cu 32GB de memorie RAM DDR4. Configuraţia este completată cu accelerator grafic NVIDIA GeForce RTX 2060, unitate SSD PCIe 3.0 x4 cu capacitatea de până la 1TB. Pe lateralul carcasei găsim un port USB Type-C (USB-C), compatibil Thunderbolt 3.

Noile laptopuri ZenBook 13 (UX334), 14 (UX434) şi 15 (UX534)

Ultra-uşoare şi ultra-portabile, noile modele ZenBook au cele mai mici amprente din clasa lor, o caracteristică ce a fost posibilă datorită ecranelor NanoEdge cu ramă foarte îngustă, disponibil cu diagonale de 13,3”, 14” şi 15,6”.

Noua serie ZenBook este construită pentru a oferi performanţă în mişcare, asigurate folosind procesoare Intel Core i7 din generaţia a opta şi grafică discretă NVIDIA GeForce MX250 (pe ZenBook 13, 14). ZenBook 15 este echipat cu grafica NVIDIA GeForce GTX 1650 de înaltă performanţă. Toate modelele sunt echipate cu SSD-uri PCIe şi până la 16GB de memorie RAM.

VivoBook S14 şi S15

Noile modelele VivoBook S14 (S432) şi S15 (S532) dispun în mod opţional de ecranul ASUS ScreenPad 2.0, care le sporeşte eficienţa în multitasking. Ambele laptopuri dispun de carcase metalice cu finisaje în multiple culori şi integrează ecrane NanoEdge cu rama aproape invizibilă, raportul ecran-carcasă urcând până la 88%.

Balamaua ErgoLift îmbunătăţeşte confortul în timpul tastării, prin înclinarea tastaturii la deschiderea ecranului. Configuraţia poate fi selectată cu procesoare Intel până la Core i7 şi grafică NVIDIA GeForce MX250, respectiv SSD-uri PCIe de până la 1TB. Acestea sunt primele modele VivoBook ce beneficiază de o cameră infraroşu (IR) şi Wi Fi 6 (802.11ax).

Cu greutate de 1,4Kg (S14) şi 1,8Kg (S15), noile notebook-uri VivoBook pot intra cu uşurinţă în bagaje compacte.

Disponibilitate

Noile laptopuri vor fi disponibile în România la finalul lunii septembrie 2019. Preţurile configuraţiilor ZenBook Pro Duo (UX581) vor porni de la aprox. 12000 lei (taxe incluse).

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult