Intel prezintă noile Ultrabook-uri bazate pe Ivy Bridge

07.03.2012
Intel prezintă noile Ultrabook-uri bazate pe Ivy Bridge

Ecran touch, construcţie suplă şi uşoară, performanţe competitive şi autonomie de invidiat – acestea sunt doar câteva din atributele rezervate sistemelor Ultrabook bazate pe Ivy Bridge, noua platformă cu procesoare pe 22 nm de la Intel.

Intel Ivy Bridge Ultrabook touchscreen - tastatura chiclet şi touchgeneros

Prin exemplarul cu design de referinţă prezentat la CeBit, Intel vrea să ne arate că poate aduce experienţa unei tablete şi versatilitatea unui notebook într-un singur portabil de tip all-in-one, capabil să unească într-un singur pachet cele mai valoroase calităţi ale acestor produse.

Superbul exemplar prezentat de Intel este echipat cu un ecran capacitiv multi-touch de 13.3 inch, cu rezoluţie 1600×900 pixeli. Acesta are finisaj glossy şi la o primă impresie este fel de subţire ca ecranul unui sistem Ultrabook obişnuit.

Intel Ivy Bridge Ultrabook touchscreen - ecranul touch capacitiv

Configuraţia este bazată pe un procesor Intel la 1.5 GHz provenit din noua gamă Ivy Bridge. În lipsa mai multor informaţii venite din surse oficiale, putem observa că modelul de faţă oferă doi conectori USB 3.0, slot pentru card SIM şi microSD, respectiv o ieşire HDMI.

Intel Ivy Bridge Ultrabook touchscreen - design de referinţă

Experienţa oferită la utilizarea interfeţei touch promite să fie la nivelul unei tablete high end, echipată cu ecran capacitiv. Dacă partea de hardware este deja asigurată, sistemul de operare Windows 7 primeşte aplicaţia Zinio, special creată de Intel pentru a scoate în evidenţă avantajele interfeţei touch. Aplicaţia permite pinch şi zoom în documente sau imagini, operaţiuni drag-and-drop pentru mutarea de fişiere şi chiar introducerea de text prin interfaţa touch, cu ajutorul unei tastaturi virtuale afişate pe ecran. Acest ultim detaliu lasă să se înţeleagă că design-ul permite utilizarea chiar şi în lipsa unei tastaturi, însă exemplarul de faţă nu pare să permită rotirea ecranului la 180° pentru plierea în formatul unei tablete.

Intel Ivy Bridge Ultrabook touchscreen - detalii tehnice

Nici ce care apreciază experienţa mai tradiţională a unui notebook nu au de ce să fie nemulţumiţi, Intel alegând pentru noul design o tastatură chiclet de bună calitate şi touchpad generos dimensionat, echipat cu butoane normale.

Per total, designul ales de Intel pare să fie o soluţie fără prea multe compromisuri, sau griji legate de escaladarea costurilor de producţie, astfel că preţul la care va ajunge în magazine noul val de sisteme Ultrabook are toate şansele să fie mai mare decât cel cerut pentru modele actuale cu ecrane non-touch.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News