Lenovo a anunțat noile serii ThinkPad L și ThinkPad X

19.03.2024
Lenovo a anunțat noile serii ThinkPad L și ThinkPad X

Lenovo anunță noi laptopuri pentru 2024. Șase modele din seriile ThinkPad L și ThinkPad X vor debuta în acest an.

Lenovo anunță că va lansa șase noi laptopuri din seriile de business ThinkPad L și ThinkPad X. Printre acestea se numără laptopuri clasice și 2 in 1, care vor folosi atât procesoare AMD, cât și Intel. De asemenea, anul acesta Lenovo a pus accentul pe ușurința reparației dispozitivelor.

Modelele ThinkPad X13 și X13 2-in-1 reprezintă vârfurile gamei în materie de tehnologii și desing, iar ThinkPad-urile din seria L continuă să ofere performanțe și caracteristici decente la un preț mai accesibil. Lenovo a reîmprospătat ThinkPad X13, care a ajuns la cea de-a cincea generație, fiind disponibil atât în format convențional, cât și în format 2 in 1. Acestea folosesc proceoare Intel Core Ultra cu certificare vPro și Evo, oferind securitate și funcții îmbunătățite, dar și performanțe superioare și suport mai bun pentru AI. Procesoarele vor putea primi până la 64 GB de RAM LPDDR5x, un SSD M.2 PCIe NVMe de până la 2 TB și o baterie de până la 54,7 Wh. X13 folosește un ecran de 13,3 inch, cu rezoluție 1920×1200, cu o luminozitate maximă de 400 nits.

Vom vedea 3 laptop-uri Lenovo ThinPad L Series în 2024

Laptopurile Lenovo ThinkPad L13 și L13 2 in 1 sunt alternative mai accesibile pentru utilizatorii ce vor un dispozitiv portabil. Acestea sunt echipate cu noile procesoare Intel Core Ultra, care ar trebui să fie din seria U. În funcție de configurație, laptopurile vor primi până la 32 GB de memorie RAM LPDDR5, până la 1 TB de stocare pe SSD. Întregul sistem va fi alimentat de o baterie de 46 Wh.

Lenovo oferă fie o cameră de 720p, fie de 5MP, aceasta din urmă fiind dotată cu un senzor IR pentru Windows Hello. Un cititor de amprentă este, de asemenea, încorporat în butonul de pornire. În plus, L13 va putea fi comandat și cu conectivitate 4G, suportând astfel un Nano SIM.

Pe Lenovo L14 regăsim procesoare AMD, pe lângă oferta Intel. Noul model va fi oferit cu procesoare AMD din seria 7030 sau procesoare Intel Core Ultra din seria H. Ambele modele vin cu până la 64 GB de memorie RAM DDR5, precum și cu până la 2 TB de spațiu de stocare SSD M.2 PCIe 4.0 NVMe. Totul este alimentat de o baterie de 46,5 Wh sau 57 Wh.

În final, există și Lenovo L16, care aduce un ecran mai mare, de 16 inch, dar care păstrează specificațiile pe care le-am văzut pe L14 echipat cu ecranul de 14 inch.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult