Lenovo IdeaPad U8 îşi arată “muşchii” la Olimpiadă

18.08.2008
Lenovo IdeaPad U8 îşi arată “muşchii” la Olimpiadă

Olimpiada nu este doar un prilej de afirmare al sportivilor ci şi o bună ocazie de a scoate la rampă tot felul de gadgeturi, mai mult sau mai puţin reuşite. Player-ul MP3 inspirat de stadionul “Cuib de pasăre” se încadrează de minune la categoria “Crap gadgets”, însă UMPC-ul Lenovo IdeaPad U8 merită o atenţie deosebită. Despre mini-calculatorul cu putere de “urs” s-a vorbit încă din primăvara acestui an, dar după marele eveniment IT CES 2008, gadgetul Lenovo a cam fost dat uitării. Prezentarea oficială în cadrul Jocurilor Olimpice de Vară 2008 (Beijing) l-a adus din nou în centrul atenţiei.

Lenovo IdeaPad U8

Lenovo IdeaPad U8 este un dispozitiv ultra-portabil (cântăreşte 300 de grame) destinat mai ales persoanelor care consideră că până şi cel mai mic notebook este greu de transportat. Deşi gadgetul Lenovo are dimensiunile aproape pe sfert faţă de un laptop (21 x 173 x 84 mm), performanţele se menţin la un nivel decent, mulţumitor pentru toţi cei care nu doresc jocuri, editare video profesională şi filme High-Definition. IdeaPad U8 are în componenţă un procesor Intel Atom Z500 (800 MHz) care consumă sub 3 Waţi, 1 GB RAM (opţional, poţi adăuga încă unul), stocare pe SSD în limita a 6 GB, webcam/cameră foto, GPS, Wi-Fi, EDGE, Bluetooth şi conectivitate 3G, aceasta din urmă fiind valabilă doar în China. Monitorul touch are o diagonală de 4.8 inch, iar autonomia dispozitivului ajunge până la cinci ore.

Lenovo IdeaPad U8 va fi comercializat în scurt timp (a se înţelege până la sfârşitul anului), la un preţ echivalent cu cel al unui smartphone, spun producătorii. Dacă îţi plac aceste mini-computere şi eşti nerăbdător să-ţi achiziţionezi unul, până apare U8 îţi recomandăm să citeşti testul unui dispozitiv similar – Wibrain B1LH.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News