Lenovo S12 – în sfârşit un netbook capabil de jocuri şi filme Full HD

Lenovo S12 – în sfârşit un netbook capabil de jocuri şi filme Full HD

Lenovo joacă tare de tot pe piaţa mini-laptopurilor şi a lansat netbook-ul IdeaPad S12, primul pe platformă nVidia Ion, net superioară soluţiilor propuse de Intel până în prezent (chipset-urile Intel 945G şi GN40).

Lenovo S12 este fără îndoială cel mai performant netbook la această oră, fiind capabil să ruleze jocuri din 2009, chiar dacă la detalii scăzute. În susţinerea acestei afirmaţii vin cu următorul argument: chipset-ul video nVidia 9400M. Dacă la capitolul gaming nu putem emite pretenţii entuziaste, în ceea ce priveşte redarea de conţinut High Definition lucrurile stau mult mai bine: S12 poate reda  filme la rezoluţie Full-HD.

Lenovo IdeaPad S12

O alegere inspirată este şi display-ul, o adevărată piesă de rezistenţă şi un element care cântăreşte mult în alegerea unui mini-laptop. Ecranul cu iluminare LED are o „diagonală ideală” de 12.1 inch – limita de sus cum s-ar spune, următorul pas însemnând practic trecerea la ultra-portabile. Rezoluţia din păcate nu se situează la acelaşi nivel: cei 1280 x 800 pixeli sunt insuficienţi pentru a sesiza diferenţe notabile între HD şi Full HD. Problema se va rezolva dacă vei conecta calculatorul la un LCD TV Full HD, prin intermediul interfeţei HDMI.

Cât despre autonomie, aici rămâne să vedem testele practice. Configuraţia standard include o baterie cu trei celule, însă opţional avem la dispoziţie un acumulator cu şase celule care saltă masa netbook-ului de la 1,4 Kg la 1,55 Kg.

Nu în ultimul rând, Lenovo S12 atrage atenţia cu un preţ interesant: aproximativ 500 de dolari, fără taxe. Netbook-ul este programat să apară în magazine din luna iulie a acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News