Lenovo ThinkPad T431s – mici diferenţe cosmetice, acelaşi ThinkPad

20.03.2013
Lenovo ThinkPad T431s - mici diferenţe cosmetice, acelaşi ThinkPad

Pentru 2013, Lenovo a pregătit un nou design pentru gama ThinkPad T. Mulţi vor spune că aceasta ar fi o greşeală mare pentru unul din cele mai uşor de recunoscut laptopuri din lume. Din fericire, cele 26 de modificări transformă ThinkPad T431s tot într-un ThinkPad. În primul rând, producătorul a schimbat nuanţa culorii carcasei. E tot neagră, însă vorbim despre un negru grafit. Textura fină la atingere a fost păstrată. Din punct de vedere al dimensiunilor, ThinkPad T431s a devenit un ultrabook. Ecranul are o diagonală de 14”, cu margini foarte subţiri şi se deschide la 180 de grade. Acesta este unul din multele elemente de design care au fost preluate de la ThinkPad X1 Carbon.

Lenovo ThinkPad T431s - un nou design pentru un laptop clasic

Ecranele seriei ThinkPad T se închideau cu un mecanism special. Acesta a dispărut la noul ThinkPad T431s. O bandă subţire de cauciuc pe marginile ecranului asigură un contact ferm cu baza. Tastatura şi touchpad-ul sunt puncte de referinţă pentru un ThinkPad. Lenovo nu s-a atins de butoane, care au fost introduse de seria ThinkPad Edge. Touchpad-ul însă a fost modernizat. El acum nu mai are niciun buton diferenţiat. Chiar şi cele care se aflau sub tasta Space, utilizate împreună cu TrackPoint-ul, au fost integrate în touchpad. Rămâne de văzut cât de inspirată a fost această decizie.

Lenovo ThinkPad T431s - siglele de pe capac au fost inversate

Noul Lenovo ThinkPad T431s cântăreşte 1,63 kg şi are o grosime de 20 mm. În carcasă vom găsi o platformă Intel Ivy Bridge cu procesoare ULV. Procesorulde top Core i7 va rula la frecvenţa de 2,1 GHz, iar utilizatorii vor putea opta pentru o cantitate de memorie RAM între 4 GB şi 12 GB. Stocarea se va face pe un HDD, un SSD ori o opţiune hibridă. Portabilul va fi dotat cu două porturi USB 3.0, o ieşire video VGA şi port Ethernet de dimensiune normală. Pentru ieşirea video digitală a fost ales portul miniDP, un port mai puţin popular. Lenovo ThinkPad T431s va intra pe piaţă în luna aprilie. Preţurile, peste ocean, vor porni de la 950 $.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News