Microsoft anunță Surface Laptop SE, un portabil cu preț de 249 dolari recomandat elevilor

10.11.2021
Microsoft anunță Surface Laptop SE, un portabil cu preț de 249 dolari recomandat elevilor

Servind ca platformă oficială de debut pentru Windows 11 SE, Surface Laptop SE este cel mai ieftin portabil lansat până acum din gama Microsoft Surface.

Exceptând numele folosit, Surface Laptop SE nu prea seamănă cu portabilele Surface din gama premium, părând mai degrabă înrudit cu dispozitivele din familia Chrome OS. Constrâns de bugetul redus și cerința unei construcții robuste, care să reziste folosirii abuzive din partea publicului țintă, Microsoft a livrat un dispozitiv destul de gros, cu finisaje nepretențioase din plastic alb-gri și set minim de conectori USB-A, USB-C, ieșire pentru căști și port dedicat pentru alimentare. Ecranul LCD de 11.6 inch și rezoluție 1366×768 pixeli nu este acoperit cu sticlă și are o ramă destul de lată, care lasă loc unui webcam cu rezoluție 720p.

Modelul de bază, cu preț de 249 dolari, folosește o platformă Intel cu procesor Celeron N4010, ajutat cu 4GB memorie RAM și 64GB stocare internă. A doua variantă de echipare este cu procesor Celeron 4120, 8GB memorie RAM și 128GB stocare internă. În ambele situații, Microsoft promite autonomie de până la 16 ore cu o singură încărcare, suficient pentru a trece o zi de școală fără grija conectării la adaptorul AC.

Surface Laptop SE

Important de știut, OS-ul livrat cu Surface Laptop SE și alte portabile din familia SE conține numeroase limitări, comparat versiunii obișnuite de Windows 11. Spre exemplu, este permisă afișarea simultană pe ecran a cel mult două ferestre de aplicații.

Spre deosebire de alte portabile Microsoft, Surface Laptop SE este proiectat pentru a facilita dezasamblarea ușoară și intervențiile pentru reparații, Microsoft precizând în configurația acestuia sunt folosite doar componente uzuale pentru laptopuri, ușor de extras și înlocuit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult