Microsoft lansează Surface Laptop 3 cu procesoare Intel şi AMD, încărcare rapidă şi construcţie care permite reparaţii

03.10.2019
Microsoft lansează Surface Laptop 3 cu procesoare Intel şi AMD, încărcare rapidă şi construcţie care permite reparaţii

Nu putea fi o lansare de noi produse Microsoft fără o revizie hardware pentru computerele portabile Surface Laptop. Se pare că Microsoft consideră că viitorul computerelor va fi în domeniul tabletelor, însă pentru cei care încă îşi doresc laptop-uri, compania propune noua serie Surface Laptop 3. Pentru prima dată, compania livrează atât o versiune de 13,5”, cât şi una de 15”, însă diferenţele între ele sunt mai mari decât cele de dimensiuni, evidente la o primă privire.

Surface Laptop 3 13,5”

Modelul de bază, Surface Laptop 3 cu ecran de 13,5”, este atât un upgrade de specificaţii faţă de cel din generaţia precedentă, cât şi un upgrade la nivel de design. Surface Laptop 1 şi 2 au fost criticate pentru modul în care erau construite, fiind imposibil de reparat fără a distruge anumite elemente ale carcasei. Compania a luat aceste critici şi a realizat noile modele cu un design modular, care oferă acces la componentele interne. Totuşi, Microsoft probabil că nu va accepta în garanţie laptop-uri desfăcute „acasă”, însă există opţiunea de a-l repara în cazul în care există aceată dorinţă.

La capitolul hardware, avem de a face cu două variante: cu tastatură decorată cu material alcantara, precum generaţiile 1 şi 2, sau un design „clasic”, cu carcasă din aluminiu. Noul trackpad oferă o suprafaţă cu 20% mai mare, ecranul este de tip PixelSense cu touchscreen, camera web este compatibilă cu Windows Hello pentru autentificare rapidă, iar procesoarele sunt din gama Intel de generaţie a zecea.

Microsoft spune că noul Surface Laptop 3 este de două ori mai rapid decât Surface Laptop 2 şi de trei ori rapid decât noul MacBook Air de la Apple, lansat anul trecut. Diferenţa de performanţă este asigurată de cipul de generaţie mai nouă şi de consumul mai ridicat de energie al acestuia. Laptop 3 include un port USB A, un port USB C şi încărcare rapidă prin port-ul proprietar de încărcare.

Surface Laptop 3 15”

Noutatea în seria Surface Laptop 3 este modelul de 15”, care arată similar la exterior, însă este livrat doar într-o variantă cu aluminiu, fără alcantara în jurul tastaturii. Acesta este însă realizat folosit o platformă AMD, la interior fiind integrate procesoare Ryzen 7 Surface Edition, realizate special pentru Microsoft. Acestea sunt livrate cu cipuri grafice Vega 8 sau Vega 11, oferind posibilitatea de a rula chiar şi jocuri video.

În rest, acest model va fi similar în construcţie şi capabilităţi cu modelul de bază, ambele fiind livrate cu ecrane pe format 3:2.

Surface Laptop 3 – Preţ şi data de lansare

Modelele Surface Laptop 3 ajung în magazine pe 22 octombrie în Statele Unite, fiind deja disponibile pentru pre-comandă. Modelul de 13,5” va costa 1.000 de dolari în varianta de bază, în timp ce modelul cu ecran de 15” porneşte de la 1.200 de dolari.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult