Mac Book spune să cumperi un Surface Laptop. Noua reclamă Microsoft care ironizează Apple [VIDEO]

02.08.2019
Mac Book spune să cumperi un Surface Laptop. Noua reclamă Microsoft care ironizează Apple [VIDEO]

La mijlocul anilor 2000, Apple a ieşit în evidenţă cu reclamele sale pentru computerele din gama Mac, comparându-le cu computerele cu Windows şi evidenţiind avnatajele pe care acestea le aveau la acel moment faţă de cele bazate pe sistemul de operare Windows. Întrucât Apple a încetat să îşi concentreze eforturile în categoria PC, dispozitivele mobile fiind mult mai populare acum, Microsoft a văzut o oportunitate şi a lansat o nouă campanie de reclame în care „Mac Book recomandă Surface”.

Reclama pare să fie realizată în acelaşi stil amuzant precum reclamele Mac vs. PC, diferenţa fiind acum că însuşi „Mac” recomandă produsele din gama Surface produse de Microsoft. „Mac” nu este însă un computer MacBook sau iMac şi nici cineva care are vreo legătură cu Apple. „Mac” este Mackenzie „Mac” Book, un simplu cetăţean.

Acesta a fost ales pentru această campanie datorită numelui său. Mackenzie este prescurtat de către prieteni drept „Mac”, iar astfel, numele său devine „Mac Book”, chiar numele computerelor portabile de la Apple. Reclama se concentrează pe avantajele pe care Surface Laptop, cel mai ieftin computer portabil Microsoft, le are faţă de un MacBook Air, un computer similar de la Apple.

„Mac Book spune că Surface ţine mai mult (din punct de vedere al autonomiei)”, „Mac Book spune că Surface este mai rapid”, „Mac Book spune că Surface are touchscreen” şi „Mac Book spune să iei un Surface Laptop” sunt cele patru sloganuri pe care le vedem pe parcursul reclamei. Dacă acestea vor avea succes, este greu de intuit acum, însă reclamele Apple din urmă cu peste 10 ani s-au bucurat de un succes imens la momentul respectiv.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult