Microsoft promite tablete şi laptopuri Windows 8.1 cu preţuri de 99, respectiv 199 de dolari

Microsoft promite tablete şi laptopuri Windows 8.1 cu preţuri de 99, respectiv 199 de dolari

Acum un an, Microsoft ne-a promis tablete Windows 8 mai ieftine, şi această promisiune a fost onorată odată cu lansarea tabletelor cu ecrane de 8” şi procesoare Intel Atom din familia Bay Trail. Conform unui anunţ făcut ieri seară, Microsoft intenţionează să concureze şi mai agresiv în acest război  al preţurilor şi ne promite tablete de 99 de dolari şi laptopuri de 199 de dolari.

Microsoft oferă deja gratuit sistemul de operare Windows 8.1 în cazul tabletelor cu ecrane mai mici de 9”, iar acest pas va fi urmat de stimularea integratorilor hardware pentru lansarea unor modele mai ieftine care să folosească ecrane de 7 sau 8 inchi. Vestea nu ar trebui să ne surprindă, un producător chinez prezentând încă de acum o lună, în cadrul expoziţiei COMPUTEX, un model de tabletă Windows 8.1 with Bing cu un preţ de 100 de dolari.

Nu doar tabletele sunt însă importante pentru Microsoft, ci şi tradiţionalele laptopuri. Conform declaraţiilor făcute în cadrul Worldwide Partner Conference 2014, cel mai ieftin laptop Windows 8.1 este în acest moment modelul Acer  Aspire ES1 cu ecran de 11,6”, care este oferit la un preţ de 250 de dolari, însă partenerii tradiţionali vor lansa produse şi mai ieftine. Primul dintre aceştia va fi HP, laptopul Stream al acestora urmând să ajungă pe piaţă în lunile următoare la un preţ de 199 de dolari.

Strategia preţurilor mici s-a dovedit destul de fructuoasă pentru terminalele Windows Phone, Microsoft încercând să o aplice acum şi în cazul tabletelor şi laptopurilor. Dacă Microsoft se bucură de o cotă zdrobitoare de 90 de procente pe piaţa sistemelor de operare desktop, compania reuşeşte să acapareze doar 14 procente din întreaga piaţă a sistemelor a PC-urilor, tabletelor şi smartphone-urilor, iar acest aspect se pare că nelinişteşte suficient de mult managementul şi acţionariatul pentru a fi nevoie de o strategie nouă de atac.

Tags: